HALLE - Nieuwe eco-MUG voertuig voor AZ Sint Maria

HALLE - Nieuwe eco-MUG voertuig voor AZ Sint Maria

Dsc_2534_02__large_
© Devogeleer Emile
 
Dsc_2504__large_
© Devogeleer Emile
 
Dsc_2519_01__large_
© Devogeleer Emile
 
Dsc_2535_01__large_
© Devogeleer Emile
 
Dsc_2537_01__large_
© Devogeleer Emile
 
Dsc_2543_01_01__large_
© Devogeleer Emile
 

 

Van een 'dag-MUG' begin jaren 2000 naar een PIT ( paramedisch interventieteam) werd uiteindelijk, na programmering door de federale overheid en erkenning door de Vlaamse overheid, een echte MUG dienst opgestart begin 2010 voor Groot-Halle en regio Pajottenland.

Het betekende een verbetering van de bereikbaarheid van een MUG voor meer dan 135,000 inwoners van onze regio, waarbij ook de beschikbaarheid van Nederlandstalig personeel een belangrijke troef betekende voor de betrokken bevolking.


 

Bij de opstart van de MUG-functie werd eerst een reeds in gebruik zijnd voertuig geleverd door de Stad Halle via de brandweerdienst.

Daarna stelde de Stad Halle een volledig nieuwe MUG wagen ter beschikking.

In de loop van 2016 werden besprekingen gevoerd door het ziekenhuis met de Stad Halle, vertegenwoordigd door burgemeester Dhr. Dirk Pieters om na te gaan of de Stad Halle opnieuw zou kunnen tussenkomen in de aankoop van een nieuw voertuig zodat de continuïteit van deze hoogstaande zorgverlening zou kunnen blijven gegarandeerd worden in de regio.

Gezien het grote belang van het behoud van een Vlaamstalige MUG in onze regio kon Dhr. burgemeester Pieters tot grote tevredenheid van het ziekenhuis een bijzonder belangrijke subsidie toekennen aan het ziekenhuis voor de aanschaf van een nieuw MUG-voertuig.

Daarbij werd overeengekomen dat het zou gaan om een ecologisch voertuig.

Na afweging van alle aspecten door de technische dienst en preventiedienst zoals verbruik, algehele milieu-impact, veiligheid en toepassingsmogelijkheden werd besloten om te opteren voor een plug-in hybride voertuig.

Via een openbare aanbestedingsprocedure werd uiteindelijk de nieuwe eco-MUG-wagen van Volvo aangeschaft die zoals vereist door de specifieke normering de nodige aanpassingen heeft gekregen.


 

De ingebruikname van de nieuwe wagen zal geleidelijk gebeuren aangezien alle medewerkers eerst enkele gewenningsritten dienen uit te voeren vooraleer effectieve interventies worden uitgevoerd.

Het ziekenhuis maakt ook van de gelegenheid gebruik om het personeel specifieke rijvaardigheidstraining 'prioritair rijden' te laten volgen zodat de MUG op een snelle maar veilige manier de nodige zorg kan aanbieden voor zowel de bewoners als voor de werknemers.

Tegen de zomer zal het huidige voertuig definitief buiten gebruik worden gesteld voor MUG interventies door het ziekenhuis.


 

Op basis van de reeds beschikbare cijfers van 2018 wordt het aantal MUG-ritten geschat op meer dan 1000 per jaar. Dit toont aan dat de MUG niet meer uit het straatbeeld van Halle en haar regio weg te denken is en dat het voor de bevolking een zeer belangrijke en vaak levensreddende dienst is.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2019
Roger Swalens | 06 dec 2019
Roger Swalens | 04 dec 2019

archief