HALLE: Aanplanting 800 m haag tussen fietspad en Nijvelsesteenweg (N28)

C21

HALLE: Aanplanting 800 m haag tussen fietspad en Nijvelsesteenweg (N28)

Halle_hyacinten_
Bezoekers aan het Hallerbos zullen niet langer kunnen wildparken. Foto © Emile Devogeleer.
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de week van 26 maart zo’n 800 m haag aanplanten tussen de Nijvelsesteenweg (N28) en het vrijliggende fietspad. De gemeente Halle zal instaan voor het onderhoud. Dirk Pieters, burgemeester van Halle: “Door de aanplanting van de haag ontstaat een fysieke barrière tussen de rijbaan en het fiets- en voetpad, waardoor de zwakke weggebruiker beter beschermd zal zijn. Bijkomend voordeel is dat we hiermee ook het wildparkeren aanpakken tijdens de bloei van de hyacinten in het aanpalende Hallerbos.” 


Twee jaar geleden scheidde Wegen en Verkeer het fietspad al van de autoweg. Om de fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg tussen Halle en Nijvel werden verhoogde en vrijliggende fietspaden in asfalt aangelegd. Deze fietspaden werden al afgeschermd van de rijweg door een berm. Dat kon echter niet verhinderen dat tijdens de 
jaarlijkse bloei van de wilde hyacinten in het aanpalende Hallerbos, heel wat kijklustigen de wagen op de bermen en het fietspad parkeren. Door de aanplant van de hagen ontstaat een fysieke barrière, wordt wildparkeren onmogelijk en zal de zachte weggebruiker beter beschermd zijn.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief