Wielewaallaan (Sint-Rochus) HALLE wordt veiliger gemaakt

Wielewaallaan (Sint-Rochus) HALLE wordt veiliger gemaakt

Stad_halle_

In de Wielewaallaan wordt in het eerste gedeelte (tussen Chopinlaan en Halleweg) vanaf 23 april eenrichtingverkeer ingevoerd. Automobilisten kunnen er elkaar moeilijk kruisen zonder even op het voetpad te rijden. En dat creëerde soms gevaarlijke situaties voor de kwetsbare weggebruikers en de leerlingen van het nabijgelegen ‘Heilig Hart & College Halleweg’.

Automobilisten zullen daarom enkel nog van de Chopinlaan in de richting van de Halleweg kunnen rijden. Voor de fietsers en bromfietsers (Klasse a) verandert er niets, zij zullen in de Wielewaallaan in beide richtingen kunnen blijven rijden. Voorlopig gaat het om een proefopstelling. Maar de maatregel zal op zeer korte termijn geëvalueerd worden.

Niet alleen voor de bewoners in de omgeving maar ook voor de ouders die hun kinderen met de wagen naar het ‘Heilig Hart & College Halleweg’ brengen, zal het even wennen worden. Maar zij kunnen de Sint-Rochuswijk op een eenvoudige manier verlaten door hun reisweg verder te zetten via de Halleweg, de E. Ysayestraat en de Welkomstlaan. De schoolomgeving wordt door deze maatregel een pak veiliger.

Laatste aanpassingen circulatieplan ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ worden geconcretiseerd
In de Kromstraat en een gedeelte van de Villalaan (tussen de Lijsterlaan en de Klauwierlaan) zal voortaan enkel nog plaatselijk verkeer welkom zijn. Deze maatregel werd eerder al aangekondigd maar wordt vanaf 23 april ook werkelijkheid. Zonder deze maatregel dreigen beide straten een sluipweg te worden voor het verkeer dat vanaf de Eugène Ysayestraat naar het centrum wil rijden. Dat verkeer neemt dus best de nabijgelegen Welkomstlaan.
Tot slot starten maandag 16 april de langverwachte werken in de Albertstraat, deze wordt getransformeerd tot een volwaardige fietsstraat. Verwacht wordt dat de klus geklaard zal zijn op 8 juni. De volledige planning van de werken, de omleidingen voor het verkeer en de bussen van De Lijn vind je op www.halle.be/wegenwerken/albertstraat-heraanleg-tot-fietsstraat

Proefopstellingen worden geëvalueerd
Voor een aantal maatregelen uit het circulatieplan ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ werd er gewerkt met een proefopstelling, omdat het effect van een verkeersingreep soms moeilijk te voorspellen is. Deze proefopstellingen zullen tijdens de gemeenteraad van eind mei geëvalueerd worden. Het spreekt voor zich dat bij een positieve evaluatie een maatregel definitief wordt. 

Gevoelige daling van het sluipverkeer door circulatieplan
Met ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ wil Halle deze stadswijk opnieuw leefbaar maken. Dat vroeg na de invoering vorig jaar een aanpassing van de automobilisten die dagelijks Sint-Rochus doorkruisen. Het circulatieplan leverde dus positieve maar ook negatieve reacties op. Maar het circulatieplan heeft er in ieder geval toe geleid dat heel wat sluipverkeer deze stadswijk links laat liggen waardoor het er een stuk veiliger is geworden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019

archief