Cellovierdaagse met Servais in HALLE

Cellovierdaagse met Servais in HALLE

1304_bezoekvillaservais
 
1204_groepsfoto
 
1204_openingsconcert
 
1504_slotconcert
 

 Van 12 tot 15 april 2018 vond de derde ‘Cellovierdaagse met Servais’ plaats in Halle. De vier cellisten van het Tansman Cellokwartet gaven in de Servaisacademie stage aan vijftien cellisten. Ook dit keer had de stage een internationaal karakter, met deelnemers uit heel België, Frankrijk, Brazilië en Rusland.

Op het openingsconcert van donderdag 12 april waren 200 paar ogen gericht op de ongelooflijke virtuositeit van het Tansman Kwartet. Marinela Doko, Fernando Lima, Didier Poskin en Karel Steylaerts gaven een prachtige staalkaart van het repertoire voor cellokwartet. Ook ‘La Babillarde’ van Servais stond op het programma. Vrijdag nam Peter François de cellisten mee op ontdekkingstocht in Servais’ geboortestad Halle. Daarbij mocht een bezoek aan de Villa Servais niet ontbreken. Zondagnamiddag toonden de cellisten tijdens het slotconcert wat ze op vier dagen tijd hadden ingestudeerd. Als apotheose brachten ze vijf werken met het gelegenheidscello-orkest. De deelnemers keerden naar huis met vele tips en een bijkomende podiumervaring.

De vierdaagse was een initiatief van de vzw Servais en cc ’t Vondel, met medewerking van de Servaisacademie, den AST en Villa Servais.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019
Hugo Devillé | 09 jan 2019

archief