Milieuraad HALLE ruimt op

Milieuraad HALLE ruimt op

Image
Milieuraad ruimde op. Foto Ingezonden
 

Van zaterdag 24 maart tot zondag 22 april gaan de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Dilbeek en Halle naar jaarlijkse gewoonte de gezamenlijke strijd aan tegen zwerfvuil! Dit jaar ligt het accent vooral op de individuele inwoners; zij worden opgeroepen hun eigen stoep op te ruimen. De campagneslogan dit jaar is “Op 5 minuten proper”, zo weinig tijd kost het om je eigen stoep (en misschien iets meer) vrij van afval te maken. Daarnaast kunnen uiteraard nog steeds groepen en verenigingen deelnemen en een gebied of traject voor hun rekening nemen.

Zo heeft de Milieuraad Halle op 12 april, samen met een aantal fervente ambtenaren van Stad Halle, het ruime gebied rond het sas van Lembeek opgeruimd.

Het bleek weer hard nodig te zijn, er zijn wel 30 volle zakken zwerfvuil opgeruimd, voornamelijk drankblikjes, plastic flessen en folies.  Maar er werd ook sluikstort van volle vuilzakken en bouwafval aangetroffen en opgeruimd. Eens proper, werden er op sommige plekken bordjes opgehangen met de oproep “Deze straat is net opgeruimd. Bedankt om het zo te houden”.

De Milieuraad Halle ondersteunt deze sensibiliseringsacties, maar weet ook dat dat niet genoeg is. Stad Halle moet helaas nog elke dag met een grote ploeg het zwerfvuil opruimen, zwerfvuil kost ons dus veel geld. Daarnaast is er ook blijvende aandacht voor de beboeting van  sluikstorters.

De invoering van een statiegeldsysteem voor blikjes en plastic flesjes zou een duurzame gedragsverandering kunnen verwezenlijken en een groot deel van het zwerfvuil kunnen voorkomen. Daarom heeft stad Halle zich onder impuls van de Milieuraad eerder dit jaar bij de Statiegeldalliantie aangesloten. Dat is een organisatie die ijvert voor de invoering van statiegeld en met vereende krachten druk uitoefent op de politiek van het Vlaams Gewest om tot die invoering over te gaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief