HALLE – Spectakulo vzw keert terug naar de binnenstad met PAND356!

C21

HALLE – Spectakulo vzw keert terug naar de binnenstad met PAND356!

Pandlogo-2

Iets minder dan een jaar geleden sloot Spectakulo de deuren van Pand1500 in hartje Halle & in september hielden ze al de 18e editie van het Spectakulo festival in het park van Buizingen. Daarnaast bouwden ze in opdracht van cultureel centrum ’t Vondel, voor de gelegenheid van de street-art, ook de toog in de Paterskerk. In November, in samenwerking met Toernee Mondi’alle, brachten ze een aantal van hun artiesten en hun hippe rommelmarkt - Marché Bazaar - naar diezelfde Paterskerk.

De maanden die daarop volgden zaten ze ook helemaal niet stil. Achter gesloten deuren in koude kamers werd er hard gewerkt aan een nieuw project en hier komen ze nu eindelijk mee naar buiten: PAND356!

“De naam PAND356 (Pand-Drie-Zesenvijftig) is zowel gebaseerd op het vervolg in onze PAND projecten, als ook de oorspronkelijke telefooncode van de stad Halle. Met dit laatste willen we een link leggen naar het gebouw, waar destijds de RTT en later Belgacom zich vestigde.” zegt communicatie verantwoordelijke Sien Hamelryck.In afwachting van de werken die opgestart worden voor de ontwikkeling van een vastgoedproject, kunnen ze dankzij Vanhaerents Development en ZABRA Real Estate hun intrek nemen in het leegstaande gebouw op de Arkenvest en het omtoveren tot een tijdelijk creatief pop-up centrum.“In tegenstelling tot de vorige editie, zal het pand niet dagdagelijks geopend zijn, maar enkel op vooropgestelde data die we binnenkort verspreiden via onze social media kanalen. Zo introduceren wij een aantal sterke concepten, zoals onder andere enkele afterworks, waar opnieuw het bieden van een podium aan lokaal talent, muziek en een samenwerking met andere lokale projecten en ondernemers centraal zal staan.” Zegt coördinator Tomhas Haesaerts

Op zondag 20 mei openen ze voor de eerste maal de deuren. Op het programma staan die dag onder andere een BBQ en Apero moment, dit natuurlijk met een gepast vleugje zomerse muziek. Zoals steeds richten de mensen van Spectakulo zelf de ruimtes in. Zo bouwen ze hun meubels en bar met gerecupereerde materialen en betrekken ze meer en meer getalenteerde mensen voor de inrichting. Hiervoor werken ze samen met enkele nieuwe, maar ook gekende partners zoals Ecoflora en Télevil. Ook voor dit project konden ze weer rekenen op ondersteuning & raad van Stad Halle en Jeugddienst Halle.

Meer informatie betreffende de programmatie en het openingsmoment kan je binnenkort vinden op hun Facebook en Instagram pagina’s via @Pand356.
Heb je zelf nog een ideetje? Stuur dan zeker een mailtje naar Tomhas@spectakulo.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2018
Devogeleer Emile
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief