Stad & OCMW Halle en Woonpunt Zennevallei starten project om erkende vluchtelingen onderdak te bieden

C21

Stad & OCMW Halle en Woonpunt Zennevallei starten project om erkende vluchtelingen onderdak te bieden

Stad_halle_

Met het project "tijdelijke inzet van leegstaande sociale woningen in Halle voor opvang van erkende vluchtelingen " willen stad & OCMW Halle en Woonpunt Zennevallei samen het hoofd bieden aan de moeilijke uitstroom uit het LOI (Lokaal Opvanginitiatief) voor erkende vluchtelingen. 

Heel wat erkende vluchtelingen moeten op korte termijn na hun erkenning een woning vinden op de reguliere woningmarkt. Zij starten echter vaak in armoede en kunnen kwaliteitsvolle woningen op de private huurmarkt niet betalen. Bovendien stuiten zij vaak op weerstand van verhuurders. Erkende vluchtelingen kunnen evenmin terecht bij de sociale huisvestingsmaatschappij, omdat er voorrangsregels gelden voor sociale woningen. Die voorrangsregels hebben onder meer te maken met de binding met de stad (bijvoorbeeld hoe lang je er al woont en of je er geboren bent).

De woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei is bereid om vier leegstaande sociale woningen voor een periode van 9 jaar te verhuren aan het OCMW Halle. Het gaat om woningen die momenteel niet verhuurd kunnen worden aan personen op de wachtlijst omdat ze tevoren gerenoveerd moeten worden. De middelen daarvoor zijn niet beschikbaar bij de Vlaamse overheid. Met de subsidie die de stad ontvangt voor de opvang van vluchtelingen kunnen de nodige renovaties wel gebeuren.

Om het project te verwezenlijken keurde de gemeenteraad een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad, het OCMW en Woonpunt Zennevallei goed. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief