HALLE – Beiaardconcert als apotheose van 750 jaar Mariastad

HALLE – Beiaardconcert als apotheose van 750 jaar Mariastad

Dsc_7112_13396__large_
 

Als apotheose van het door de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw georganiseerde viering Halle 750 jaar Mariastad organiseert Stadsradio Halle (André Segers) op initiatief van Fred Nerickx en Paul Poels een uniek internationaal beiaardconcert met als rode draad Vlaamse Marialiederen.

Voor dit niet te missen beiaardconcert word de internationaal bekende beiaardier Elena Sadina ( van Russische afkomst) naar Halle gehaald.

Op zaterdag 19 mei om 13u zal deze internationale vedette samen met haar echtgenoot Sergej Gratchev de beiaard gedurende één uur lang de beiaard bespelen.

Fred Nerinckx leerde Elena Sadina kennen in de beiaardschool in Mechelen, ze was onmiddellijk bereid om naar Halle te komen om op de beiaard een enig concert te spelen.

De beiaard is sinds 2013 niet meer bespeeld en zou voor goed te zijn minstens twee maal per jaar bespeeld moeten worden.

Elena kwam met idee om de Halse beiaard eens vierhandig te laten klinken, samen met haar echtgenoot Sergej Gratchev. Alle muziek werd voor beiaard bewerkt door de solisten zelf.

Stijn Hanssens, directeur van de Servaisacademie, heeft het beroemde koppel de partituren van Vlaamse Marialiederen en enkele Vlaamse volksliederen bezorgd, om dit beiaardconcert rond te maken met een internationale uitstraling heeft Elena het programma uitgebreid met werk van Jef Denyn, JS Bach, Russische operafragmenten, Piazzolla en P Tsjaikoivsky. Symbolisch eindigt het concert met'My Way'.

Het beiaardconcert op zaterdag 19 mei begint om 13u en duurt één uur. Maar de solisten beginnen te spelen vanaf 12u.

Voor de liefhebbers worden op het plein vóór de Servaisacademie zitplaatsen voorzien.

Dit unieke concert wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Halle, Stadsradio Halle en Mieke Debaerdemaker van 'Alsput'.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021

archief