'RETRO MAN!A' van de HKV De Vrie Kadeikes op 26 mei in Lembeek

'RETRO MAN!A' van de HKV De Vrie Kadeikes op 26 mei in Lembeek

Dsc_8913_01__large_
 
Dsc_8920__large_
 
Dsc_8926_01__large_
 

 Retro is meer dan ooit hip! Vintageshops en -markten schieten als paddenstoelen uit de grond, de interesse voor old timers en classic scooters neemt nog steeds toe en ook de muziek uit lang vervlogen tijden spreekt jong en oud nog steeds aan. Dat merkte de Halse carnavalsvereniging De Vrie Kadeikes aan het succes van de eerste drie edities van Retro Mania, en organiseren daarom op 26 mei 2018 de vierde editie van dit oldtimer festival.

Omdat het evenement is waar iedereen zich thuis moet voelen, werd het het programma iets gewijzigd en zijn er dit jaar een paar nieuwigheden. Zo werd er afgestapt van de avondprogramatie in zaal De Kring, en wordt hetzelfde concept voorzien in de vooravond centraal op het Claesplein, 2 leuke live-bands zullen vanaf 18u00 een gratis optreden geven, en is er op zaterdagmorgen een rommelmarkt. En dankzij de samenwerking met Pajot Experience kan je een vespa huren en aan de rondrit deelnemen op zo'n leuke scooter.

Het evenement start op vrijdagavond met 'De slimste quiz van Lembeek' , al meer dan 20 ploegen schreven zich al in voor deze quiz en andere ploegen zijn zeker nog altijd welkom mits voorinschrijving, supporters zijn uiteraard ook van harte welkom op vrijdag 25 mei vanaf 20u00 in de zaal De Kring, de toegang is gratis voor de supporters meer info kan u verkrijgen via www.retromania.one of via de facebookpagina.

Zaterdag word er al vroeg op de dag gestart met de eerste rommelmarkt, dankzij de samenwerking met de Stad Halle werd de toestemming verkregen om beide pleinen autovrij te maken en is er de mogelijkheid om op beperkte schaal de rommelmarkt weer tot in Lembeek te brengen, vanaf 09u00 tot 18u00 kan iedereen komen snuisteren en rommelen in de Stationsstraat en de Fontijnstraat.

Reservatie voor een plaats op deze rommelmarkt kan nog steedsvia info@retromania.one

Vanaf 10u00 zaterdag is er de aankomst van de deelnemende old-timers en scooters voor de rondrit die start om 13u00 ( verleden jaar meer dan 100 deelnemende voertuigen) dit is een begeleide rondrit voor oldtimers, classic motorcycles en scooters.

Radio Victoria verzorgt tijdens de rondrit van 15u00 tot 17u00 voor live muziek op het podium op het Claesplein. Om 18u00 worden de oldtimers en scooters terug verwacht in Lembeek, waar iedereen nog samen kan genieten van de gratis optredens van Choco La Mousse en Big Time Bossmen.

Doorlopend is er die dag kinderanimatie en een springkasteel, om het hele event betaalbaar te houden is er een drankstand op het Claesplein waar men de lekkere Malakov gin kan proeven.

Dankzij de sponsoring van enkele lokale handelaars, waarbij zeker café De Mustang niet mag vergeten worden en alle kleine en grote sponsorbedragen stellen 'De Vrie Kadeikes' zich in staat om Lembeek een leuke namiddag te bezorgen, waarop iedereen van harte welkom is, met of zonder oldtimer of scooter.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 22 jul 2019
Devogeleer Emile | 22 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jul 2019
Roger Swalens | 20 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019

archief