HALLE - Servaisprijs gaat naar Spanjaard Alex Olmedo Duynslaeger

HALLE - Servaisprijs gaat naar Spanjaard Alex Olmedo Duynslaeger

Cello1
 
Cello2
 

 Na zestien editie heeft het Celloconcours van Sint-Pieters-Woluwe een stevige internationale reputatie opgebouwd. De nieuwe editie kon dan ook rekenen op deelnemers uit Belgie, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Voor de zeventiende keer op rij zetelde Edmond Baert, oud-docent van het Brusselse Conservatorium en erelid van de vzw Servais, in de jury. Samen met zijn mede-juryleden Caroline Descamps, Didier Poskin, Judith Ermert, Pierre Brunello en Jacques Vanherenthals mocht hij de 20-jarige Arthur Daems aanduiden als winnaar van de ‘Prijs Edmond Baert’. De tweede en derde prijs in de hoogste categorie ‘D’ gingen naar Perrine Delporte uit Lyon en Leonor Swyngedouw uit Luik. Arthur en Leonor behaalden ook ex aequo de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk Mosaïque van Eric Feldbusch, toegekend door de Fondation Eric Feldbusch.

In categorie C – conservatoriumstudenten tussen 14 en 18 jaar – zetten Aline Masset en Alex Olmedo Duynslaeger een knappe prestatie neer. Die laatste won de eerste prijs en ook de speciale ‘Servaisprijs’. Daarmee bekroont de vzw Servais de beste uitvoering van een werk van François Servais. Alex speelde Servais’ La Romanesca en de Etude nr. 6. Hij is 17 jaar en studeert in het Conservatori Superior de Música del Liceu in Barcelona. Na de Duitse Nicola Pfeffer en de Française Mathilde Reuzé is hij de derde buitenlander die de Servaisprijs wegkaapt.

In categorieën A en B traden leerlingen van een muziekacademie aan. In categorie A was de eerste prijs voor de 13-jarige Thomas Prechal – die in de halve finale zelfs een eigen compositie vertolkte – en de tweede prijs voor Alejandra Comin Maranon. Thaïs Defoort won in categorie B de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk Phantasmes van Eric Feldbusch.

Het celloconcours toont andermaal dat er heel wat jong cellotalent aanwezig is in Europa.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief