HALLE - Wandelen door de Zennevallei op zondag 27 mei

HALLE - Wandelen door de Zennevallei op zondag 27 mei

Dsc_9450_01__large_
 

Samen met Falos, de sportafdeling van KWB-Nationaal en de KWB-Lembeek organiseert KWB-Sint Rochus Halle voor het tweede jaar hun wandeling “ Wandeling door de Zennevallei “ op zondag 27 mei 2018. Deze wandeling gaat uit van KWB maar staat uiteraard ook open voor alle geintreseerde deelnemers, ook niet KWB leden. Met deze wandeling maakt men van de gelegenheid gebruik om de stad Halle in de schijnwerpers te plaatsen, via een variatie aan vier uitgestippelde omlopen vertrekken de deelnemers aan de Parochiezaal Sint-Rochus op de Melkerijstraat, en kunnen dan naar eigen believen kennis maken met alle mooie kantjes van Halle en omgeving.

Nieuw dit jaar is een “4 km” wandeling die speciaal is gericht op wandelaars met kinderwagens rolstoelgebruikers en mensen met een iets beperktere fysische conditie. Deze wandeling doorkruist voornamelijk de mooie stadsparken om langsheen de Zenne, Nederhem en het heerlijk aangelegde park van Buizingen terug te keren via de rustige wandelweg langsheen de spoorlijn naar de Parochiezaal op Sint-Rochus.

Het parcours “7 km” loopt met een gezapige wandeling verder uit langsheen Nederhem en het Zennepad om via de spoorwegtunnel van Buizingen kuierend terug te keren naar het gemeentepark in Buizingen waar de route opnieuw aansluit op het parcours 4 km.

De omloop “14 km” maakt dan weer in het park van Buizingen een bocht richting Kluisbos waar de eerste controlepost ligt te wachten op het 4-eikenplein bovenaan. Om dan via de bosrijke omgeving van 'Hof Ten Bos' en 'Smeerhout' terug te keren naar de Sint-Rochuswijk.

Voor de stevige stappers ligt een vrij golvende tocht klaar van “21 km “ die ergens tussen 'Hof Ten Bos ' en 'Smeerhout' een nieuwe bocht maakt richting Drasop, Kapittel en een stukje Hallerbos, om een stevige stap verder even halt te houden in café Oud Kasteel te Essenbeek. Vandaar gaat het via de Vijverweg en Resteleurs richting vaart in Lembeek om langsheen het kanaal terug te stappen via Rodenem naar de Sint-Rochuswijk.

Aan de aankomst wachten er lekkere broodjes, heerlijke soep, versnaperingen voor de kids, streekbieren en andere dorstlessers: alles is voorhanden om er een heerlijke zomerse dag van te maken in een gezellige familiale sfeer.

Inschrijven kan ter plaatse, vertrekken kan tussen 08u00 en 15u00 met uiterlijke aankomst om 18u00. Vertrek/inschrijven en aankomst Parochiezaal Sint-Rochus Melkerijstraat 84 1500 Halle.

Deelnemen kan aan de familiale prijs van 1,50 euro per persoon, voor KWB-leden is dat 1,20 euro

Voor meer info kan men terecht bij: Lode Piccart 0494/49.79.57 lode,piccart@telenet.be Luk Witterzeel 0495/46.09.04 lwittterzeel@gmail.com   en bij Franske Dereymaeker 0473/66.74.25 franske.dereymaecker@outlook.com

Een wandeling om zeker aan te vinken in uw agenda op zondag 27 mei 2018.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief