Portret eindejaarsleerlingen op muur van het technisch atheneum HALLE

C21

Portret eindejaarsleerlingen op muur van het technisch atheneum HALLE

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Jan (leerkracht) en Maggy (directie) Vankeerberghen bij de portretten
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De portretten
 

Het technisch atheneum Halle heeft 6 reuzengrote panelen gemonteerd op hun schoolgebouw in de Eizingenstraat te Halle. Op elk van de panelen wordt een portret afgebeeld van een afstuderende leerling. De originele portretten werden gemaakt door Jan Vankeerberghen (leerkracht plastische opvoeding) in aquarel, chinese inkt en acrylverf en meten 30 op 30 cm en 40 op 40cm.

Jan Vankeerberghen : “We hebben geprobeerd om ons publiek in beeld te brengen zoals het is, er werden evenveel jonge mannen als vrouwen afgebeeld. Het zijn leerlingen die afstuderen in verschillende studierichtingen. Het idee groeide een tijdje terug, we willen al een hele tijd iets doen met de grote lege muur die uitgeeft op Eizingenstraat. We hopen hiermee het straatbeeld meer kleur te geven.”

Op de reuzeportretten staan: Joeri Van Tricht, Britt Dequanter, Sarah Zushi Yoka, Ajay Houbar, Maïté Marcelis en Robin Demesmaeker. Onderaan de grote portretten staat per portret een handgeschreven tekst van elke leerling, een boodschap, een woordje over de school of hoe ze de toekomst zien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief