HALLE – “BRANDER” krijgt interieurprijs “Oud Halle”

HALLE – “BRANDER” krijgt interieurprijs “Oud Halle”

Dsc_9508_01_01__large_
 
Dsc_9504_02__large_
 
Dsc_9492_01__large_
 
Dsc_9493__large_
 

 De “Werkgroep Oud Halle” reikt ieder jaar een interieurprijs uit aan een handelszaak met een vernieuwend concept. De “Werkgroep Oud Halle” volgt hier het principe van de conventie van Venetië, waar de vernieuwing beter is dan de voormalige situatie. De interieurprijs”Oud Halle” is bestemd voor handelaars die het authentieke karakter van hun zaak onderstrepen, en waar het principe 'Wat het oude vervangt moet beter zijn dan het oude'. Ditmaal viel de keuze op “Brander”, Brander ligt op de hoek van de Grote Markt en de Zwaanstraat, pal in het historische stadscentrum, naast de Basiliek. Brander is in de eerste plaats een koffie-belevingsplek.

Uitbaters Veerle Pauwels en Lowie Hermans zijn gepassioneerd door goede koffie en willen die passie uitdragen. Een open micro-roastery vormt het hart van de zaak, waar de beste handgeplukte groene bonen wekelijks ter plekke worden gebrand. In de kantine kan de koffie geproefd worden. Het is een gezellige, eco- vriendelijke bar waar je even stil kan zitten genieten van de vers gebrande koffie, samen met vers huisgemaakt gebak, homemade limonades en bijzondere thees en infusies. 's ochtends wordt er vers ontbijt geserveerd en 's middags kan je er terecht voor een lichte lunch. Op het eerste verdiep vind je een concept store, vol tijdloze, leuke objecten en hebbedingen.

Veerle Pauwels en Lowie Hermans, leerde elkaar kennen op de middelbare school in Halle, en zijn gepassioneerd door reizen en koffie, en kregen in 2016 een coup de foudre voor de oude patisserie Renaux. Ze kochten het pand om er hun eigen branderij te starten, en wilden er een gezellige plek van maken die koffie ademt en waar iedereen zich snel thuis voelt.

Het gebouw zelf kent een rijke geschiedenis als 'Patisserie et confiserie Renaux' opgericht in 1864 en was tot ver buiten Halle gekend voor haar fijn gebak. Het pand had een ziel en was stevig geconstrueerd, maar tijdens eerdere renovaties ging veel authenticiteit verloren. Die authenticiteit kreeg het met de nodige renovaties deels terug, en kreeg zijn oude charme terug. Het gebouw herstellen met eerbied en respect voor de erfgoedwaarde en toch zorgen voor modern en aangenaam comfort werd de missie, de perfecte mix tussen oud en nieuw, een combinatie van de charme van vroeger met het comfort van vandaag. Waar de nieuwe eigenaars enorm is in gelukt, en verdiend de interieurprijs “Oud Halle” in ontvangst mochten nemen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019

archief