HALLE – Duatlon Halle herneemt!

HALLE – Duatlon Halle herneemt!

Flyer_duatlon_halle_a5

Sportievelingen in Halle én verre omstreken vragen zich al weken af of er een volgende editie van de Duatlon van Halle komt, na het stoppen van vzw Renkoekoek. Het antwoord luidt volmondig ja!  De sportieve ploeg van de Halse 3atlon Organisatie (H3O) neemt de organisatie over.  Op zaterdag 18 augustus wordt er opnieuw gelopen en gefietst doorheen de Halse straten.

Halle heeft een mooie, succesrijke traditie in het duatlonwereldje.  Al vele jaren verscheen de Belgische duatlontop er aan de start in een wedstrijd die door alle atleten geprezen wordt voor zijn mooie en selectieve parcours. Jaarlijks liepen meer dan 250 deelnemers door de Halse straten, wat van deze duatlon meteen één van de grootste van Vlaanderen maakt. Extra troef waren de reeksen voor jeugd- en g-sportatleten, waarmee meteen ook de toekomst van deze kleinere sport verzekerd werd.

Toch zag het verdere bestaan van Duatlon Halle er even slecht uit.  Vzw Renkoekoek gaf te kennen zich meer te willen toespitsen op enkele andere activiteiten. Gelukkig stonden enkele leden van de Halse 3atlon Organisatie op.  Zij vormden een werkgroep en namen de organisatie van de duatlon op hun sportieve schouders.

Uitdagend parcours
Het succesvolle concept van de vorige edities wordt behouden: er wordt gestart met een jeugdreeks voor 6 tot 12-jarigen en één voor 12 tot 16-jarigen.  Om ook mensen met een beperking de kans te bieden om deel te nemen krijgen de g-sporters hun eigen reeks. Stipt om 18u is het dan de beurt aan de senioren om het beste van zichzelf te geven op het uitdagende parcours.  Ze krijgen 5,6km lopen, 37,8km fietsen en opnieuw 2,8km lopen voor de kiezen.  De wedstrijd staat open voor zowel recreanten, al dan niet in een duo-combinatie waarbij elke atleet één onderdeel voor zich neemt, als voor competitieve atleten.

Duatlondorp op het Stedelijk Plein
Door de realisatie van het zwembad “Hallebad” en het bijhorende plein bood de kans zich aan om alles te centraliseren op het Stedelijk Plein. Voor, tijdens en na afloop van alle wedstrijden kunnen toeschouwers en deelnemers terecht in het duatlondorp voor een hapje en een drankje. 

Wil je meer weten of deelnemen? https://www.duatlonhalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2018
Devogeleer Emile
e.p
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019

archief