HALLE – Huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest kregen een gunstige visitatie

HALLE – Huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest kregen een gunstige visitatie

Dsc_9559_02__large_
 

 Huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei en Vlabinvest werden beoordeeld door een visitatiecommissie en gunstig beoordeeld. De komst van de visitatiecommissie in de loop van de maand februari 2018 geeft aanleiding om eens kort maar toch overzichtelijk de woon- en werkactiviteiten van Woonpunt Zennevallei door te lichten. ' Een visitatiecommissie moet je zien als een soort audit, waar kan je verbeteringen aanbrengen in het beleid, een soort van prestatiebeoordeling van vijf jaar hard werken van de huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei. De beoordeling heeft als doel, en ik citeer hier het rapport letterlijk “de prestaties te verbeteren, de minister van Wonen informatie te verschaffen over de werking, de SHM te meten met anderen om beter te kunnen opvolgen.

De prestatiebeoordeling wordt dan opgedeeld in zes velden namelijk:

 • De beschikbaarheid van woningen

 • De kwaliteit van deze woningen en hun omgeving

 • De betaalbaarheid

 • Het sociale beleid

 • De financiële leefbaarheid van de maatschappij

 • De klantvriendelijkheid


 

Deze velden worden dan op hun beurt nog eens opgedeeld in 17 beoordeelde doelstellingen die dan uiteindelijk punten moet opleveren voor de maatschappij. Het zijn geen procenten maar wel een zeer goed (uitzonderlijk), een goed, een voor verbetering vatbaar, een onvoldoende of een blanco bij gebrek aan voldoende gegevens.

Voorzitter Oscar Decoster van Woonpunt Zennevallei, 'We korten dit verder af als WPZ, had op het ogenblik van de visitatie 1853 woningen in verhuur over haar werkgebied. In Beersel 455, in Halle 1104, in Pepingen 6 (de cijfers van 2017 kwamen toen nog niet in aanmerking), in Sint-Genesius-Rode 107 en in Sint-Pieters-Leeuw 150. Ruim 56% van onze woningen zijn appartementen en de helft hiervan telt 3 slaapkamers en een derde telt 2 slaapkamers.

WPZ beschikte op dat ogenblik ook over 31 Vlabinvestwoningen. Woonpunt Zennevallei wordt “geroemd” om haar hoge bouwproductie, een term letterlijk uit het rapport en ook om haar zoektocht en beleid naar innovatie. Dit is zeker te danken aan de grote inzet van onze directeur Bart Vranken maar ook aan het hele WPZ team dat deze groei, niet zonder pijn en smarten, heeft mogelijk gemaakt. De diversiteit en groei van onze projecten wordt zeker ook gewaardeerd en gestimuleerd door de Raad van Bestuur die vanuit hun positie van steden en gemeenten deze ontwikkelingen ook mee sturen en ondersteunen. WPZ scoort bij deze 17 doelstellingen op 12 goed met zelf een zeer goed (dan hebben we het vooral over de groei van onze maatschappij die hoger ligt dan het Vlaams gemiddelde) en 5 prestaties zijn nog voor verbetering vatbaar. Een mooie score dus waar we tevreden mee kunnen zijn', aldus een fiere voorzitter Oscar Decoster.

Meer dan 1800 gezinnen huren momenteel een sociale woning van Woonpunt Zennevallei, er zijn nog eens zoveel projecten en woningen in voorbereiding. De eerste afspraken met de kandidaat-kopers voor ondertekening van de compromis zullen doorgaan op 22 mei 2018. De aktes zullen allemaal verleden zijn tegen eind september. In juni zal het duidelijk zijn welke woningen er nog niet verkocht zijn.

Met Vlabinvest woningen en recent ook met bescheiden woningen richten WPZ en Vlabinvest zich niet langer enkel op de laagste inkomens maar breidt hun aanbod zich uit naar brede doelgroepen in de middengroep.

Vlabinvest: Samen met WPZ streeft Vlabinvest naar 'Betaalbaar wonen in de rand rond Brussel'.Tom Dehaene, gedeputeerde van Vlaams Brabant en voorzitter van Vlabinvest, 'Vlabinvest apb heet voluit het Agentschap voor grond- en woonbeleid voor Vlaams-Brabant en voorziet een aanbod aan betaalbare woningen en kavels in de rand rond Brussel. Onder provinciale sturing en met steun van de Vlaamse overheid voert Vlabinvest een actief grond- en woonbeleid, in partnerschap met lokale besturen en initiatiefnemers. De focus ligt op betaalbaar wonen voor modale inkomenstrekkers, waarbij een voorrang geldt voor personen die een band kunnen aantonen met het werkgebied.

Om in aanmerking te komen voor een Vlabinvest koopwoning gelden een aantal voorwaarden die u kan terugvinden op www.vlabinvest.be .

De inkomstenvoorwaarden zijn:

 • Alleenstaande zonder persoon ten laste: € 46.236.00

 • Alleenstaande met een ernstige handicap: € 50.439.00

 • Anderen: € 67.253.00

 • Per persoon ten laste wordt de inkomensgrens verhoogd met € 4.203.00

 • Kandidaten moeten een minimuminkomen hebben van € 10.508.00

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019

archief