HALLE – Nieuw natuurpark in hartje Lembeek.

C21

HALLE – Nieuw natuurpark in hartje Lembeek.

Dsc_1118__large_
 
Dsc_1127__large_
 
Dsc_1131__large_
 

Deze middag werd het nieuwe natuurpark officieel geopend, 'Zenneweide' is de nieuwe naam voor het natuurgebied, het zijn de burgers zelf die een naam mochten insturen en uit de 32 inzendingen werd besloten om het de naam Zenneweide te geven.

Het nieuwe park is gelegen op gronden die nu nog eigendom zijn van projectontwikkelaar Resolve.

Zij zullen de gronden aan de Stad Halle verkopen en mogen in plaats een hoger gelegen perceel van de Vlaamse Waterweg NV overkopen. Door deze operatie wordt voorkomen dat de bedrijvenzone in Lembeek zich verder ontwikkelt in de richting van de dorpskern.

Momenteel bevindt er zich nog een bedrijfsgebouw op de site. Dat gebouw blijft behouden maar zal vernieuwd worden. Voor de rest is het domein een en al natuur. En krijgt de Zenne en de kleine Zenne meer ademruimte. De oevers worden zullen beter beheerd en heringericht worden, verder zal het gebied deels dienst doen als overstromingsgebied.

Zenneweide maakt deel uit van het project Zennevallei. Dat project streeft naar een groene Zennevallei waar het aangenaam vertoeven is en waar wonen en werken harmonieus samengaan.

Als schakel in dit groter geheel heeft Zenneweide een belangrijke symbolische waarde. Het toont immers aan dat er mooie oplossingen mogelijk zijn als alle partijen constructief samenwerken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief