Circulatieplan “Ademruimte voor Sint-Rochus” HALLE definitief ingevoerd

C21

Circulatieplan “Ademruimte voor Sint-Rochus” HALLE definitief ingevoerd

Stad_halle_

Het circulatieplan “Ademruimte voor Sint-Rochus” werd vorige zomer in proefopstelling ingevoerd. De mobiliteitsmaatregelen in Sint-Rochus hadden tot doel om van de Sint-Rochuswijk een leefbare wijk maken waar het aangenaam en gezond is om te wonen, waar veilige schoolomgevingen een prioriteit zijn en waar fietsers en stappers zich op een comfortabele en veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Het plan werd vooraf via een aantal inspraakavonden op Sint-Rochus afgetoetst.

Doorheen de maanden werden de maatregelen regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd. De ingrepen die bij een eerdere evaluatie bij wijze van proef waren ingevoerd,  zijn nu door de Halse gemeenteraad definitief geëvalueerd. Op basis hiervan werd een aanvullend politiereglement opgesteld en goedgekeurd. Het plan “Ademruimte voor Sint-Rochus” heeft hiermee zijn definitieve vorm gekregen.

Chopinlaan/Zwaluwenlaan/Wielewaallaan
In de Chopinlaan, de Zwaluwenlaan en de Wielewaallaan blijft de bestaande situatie behouden: de Chopinlaan van de E. Isayestraat in de richting van de Wielewaallaan blijft een éénrichtingsstraat. Ter hoogte van het kruispunt met de Wielewaallaan wordt het gemotoriseerd verkeer verplicht om linksaf te slaan. Om dit vlot en veilig te laten verlopen blijft ook in een gedeelte van de Wielewaallaan het eenrichtingsverkeer ingevoerd. Voor de fietsers en bromfietsers verandert er niets, zij zullen in de Wielewaallaan in beide richtingen kunnen blijven rijden. De Zwaluwenlaan blijft tussen de Goudvinkenlaan en de Chopinlaan blijft ook eenrichting.

Eenvormigheid fietsinfrastructuur
De stad kreeg verschillende terechte opmerkingen over de verscheidenheid aan fietsmarkeringen in het straatbeeld. Het is de bedoeling om de fietsinfrastructuur zo snel mogelijk te uniformiseren.

 De knip in de Biezeweide
Door zijn cruciale rol in het totale circulatieplan blijft  de knip in de Biezeweide behouden. De huidige situatie kan herbekeken worden in het licht van een beslissing van de Vlaamse Overheid over de N203a (verbinding A8-R0). De stad is al lang vragende partij voor de ondertunneling van de N203a, maar de Vlaamse overheid wil voorlopig niet meer meegaan in de uitvoering van die plannen.

Betalend parkeren in de Sint-Rochusstraat wordt afgevoerd
Er wordt geen betalend parkeren ingevoerd op de Sint-Rochusstraat. Wel kan je er enkel tijdelijk parkeren met parkeerschijf. De stad creëert enkele shop & go plaatsen: hier mag je maximum 30 minuten parkeren, 7 dagen op 7 van 10 tot 20 uur.

Goudvinkenlaan
Door in het eerste stuk van de Goudvinkenlaan (tussen Halleweg en Balthazarstraat) het tweerichtingsverkeer te behouden, kan de school Zilverberk via de Balthazarstraat bereikt worden zonder langs de Albertstraat te rijden. De omgeving van de Zwaluwenlaan blijft zo bereikbaar vanaf de Nijvelsesteenweg en de Leopoldstraat, wat een positief effect heeft op het verkeer in de Chopinlaan en de Albertstraat.

Welkomstlaan (Landingsbaan)
Om het voor de fietsers makkelijker te maken om van de Welkomstlaan richting Eizingenstraat te rijden wordt de parkeerstrook in de Welkomstlaan ter hoogte van  de Albertstraat/Villalaan met 1 parkeerplaats ingekort. Zo ontstaat er een vlotte doorgang voor fietsers. De fietsers die vanaf het fietspad de Welkomstlaan op rijden hebben evenwel geen voorrang.

Albertstraat
In de Albertstraat worden ter hoogte van de kruispunten met de Balthazarstraat en de Pastoor Bernaertsstraat zebrapaden aangelegd. Op deze manier kunnen voetgangers en vooral veel schoolgaande kinderen op een veilige manier op hun bestemming geraken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief