OCMW en Stad HALLE worden één

C21

OCMW en Stad HALLE worden één

Img_3058
Sonia Christiaens en Jan De Winne de gloednieuw algemeen directeur van de organisatie. Foto Marc Sluys
 

Stad en OCMW Halle worden vanaf 1 januari 2019 één organisatie. Op die manier wordt resoluut de kaart van dienstverlening getrokken. Het samensmelten van stad en OCMW startte vanuit de overtuiging dat er van 2 organisaties één sterke en klantgerichte organisatie kan worden gemaakt. De fusie is wettelijk ook verplicht. Het nieuwe decreet lokaal bestuur streeft immers naar een maximale integratie van stad & OCMW. 

De Halse gemeenteraad keurde de blauwdruk voor samenwerking tussen de stad en het OCMW goed. Dit document kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen beide organisaties en met een duidelijke visie op kwaliteit en dienstverlening. Een nieuw dienstverleningsconcept en kwalitatieve dienstverlening en klantenbeleving staan centraal in het plan. Essentieel hierbij is de keuze voor een klantgerichte organisatie met ruimere openingsuren en een herinrichting van het onthaal – zowel fysiek als telefonisch - zodat de burgers makkelijker hun weg kunnen vinden naar de gepaste dienstverlening.  Een sterk onthaal, een heldere inrichting en een verdere focus op digitalisering moeten maken dat onze dienstverlening toegankelijker en makkelijker leesbaar wordt voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Het samengaan van stad & OCMW heeft ook gevolgen voor de organisatiestructuur van beide organisaties. De gemeenteraad nam kennis van de aanstelling vanaf 20 mei 2018 van Jan De Winne als gloednieuw algemeen directeur van de organisatie. Jan was tot voor kort secretaris van het OCMW. Voormalig stadssecretaris Sonia Christiaens staat hem bij als adjunct algemeen directeur. Wim Van Elsen, voorheen financieel beheerder van de stad, wordt financieel directeur. Liesje Borremans, voormalig financieel beheerder van het OCMW, staat hem bij als adjunct financieel directeur.

De volgende maanden zijn nog heel wat veranderingen gepland. Zo maken zowel de stad als het OCMW binnenkort gebruik van het huidige stadslogo, en komt er een overzichtelijke website.  Op basis van de goedgekeurde principes wordt geleidelijk aan ook de loketwerking verder verbeterd.  Daarbij wordt steeds gekeken welke dienstverlening onder welke vorm en op welke locatie het meest passend is voor de burger.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief