HALLE - Geslaagde reünie oud-leerlingen Villa Servais

HALLE - Geslaagde reünie oud-leerlingen Villa Servais

Dsc_3151-bewerkt__large_
foto: Yves Lamote
 
Dsc_0581__large_
 
Dsc_0586__large_
 

 Veertien jaar lang was de Villa van de Halse cellist Servais een school. Van 1967 tot 1978 waren er zeven tot acht klassen van het Heilig Hart Instituut gevestigd en aansluitend maakte de Rijksbasisschool nog drie schooljaren gebruik van het gebouw.

Op 9 juni 2018 konden de oud-leerlingen opnieuw door het gebouw wandelen. Ze kregen ook de première van de kortfilm ‘Leven in Villa Servais’ te zien. Voor de meesten was het veertig tot vijftig jaar geleden dat ze er geweest waren. Ook oud-leerkrachten Lisette Dehaen, Yvette Van Reepingen, Louisa Jenquin en Zuster Peeters waren aanwezig. De herinneringen kwamen boven: aan de mysterieuze kelder, de kleine klassen, het uitgehaalde kattekwaad, … Zowel leerlingen als leerkrachten hebben er een mooie tijd doorgebracht. De talrijke klasfoto’s van toen hadden veel bekijks. Waarop er prompt geposeerd werd voor een nieuwe groepsfoto!

Villa Servais opent haar deuren nog voor het grote publiek op zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 juni, telkens van 14 tot 18 uur. De film en de expo ‘Leven in Villa Servais’ zijn doorlopend te zien. Wie er niet geraakt, kan achteraf de gelijknamige dvd en/of usb aanschaffen in den AST.

Info: den AST www.denasthalle.be T 02 365 97 70 www.villaservais.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019

archief