Ook benieuwd naar de volledige topaffiche van FestivHALLE?

Ook benieuwd naar de volledige topaffiche van FestivHALLE?

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Ook benieuwd naar de volledige topaffiche van FestivHalle?
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De mannen van Rock Monsieur altijd klaar voor een grapje...
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Hier komt ze...
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Fier op hun topaffiche!
 

Zondag lostte FestivHalle de volledige topaffiche met -naast Bart Peeters- ook Jebroer, Daan, Mama’s Jasje en Nachtwacht want binnen minder dan drie maand is het zover, op 6, 7 en 8 september slaat Festivhalle de tenten weer op aan de Leide. Rock Monsieur houdt vast aan het vertrouwde concept dat al jaren steunt op dezelfde drie pilaren: GRATIS, voor JONG en OUD en TOPAFFICHE. Wie er dit jaar gedurende drie dagen langs de Halse binnenstad passeert wordt hieronder uit de doeken gedaan.

Op donderdagavond krijgt Festivhalle met Bram en Lennert twee sympathieke Ninovieters over de vloer. Gewapend met elk een akoestische gitaar brengen Bram en Lennert een set vol amusante covers. De eerste meezingmomenten kunnen we dan ook ongetwijfeld noteren op de eerste festivaldag.

Afsluiten doet Festivhalle op donderdag met For The Record. Met enkele platenzakken aan zwart goud nemen zij net zoals vorig jaar plaats achter de draaitafels zodat de dansbenen al vanaf dag één getest kunnen worden.

Ook van de partij op donderdag: Bosum en het eerder aangekondigde Lobstar.

Gewoontegetrouw start Festivhalle op vrijdag met een duoloop voor mensen met en zonder beperking. Dit alles wordt georganiseerd door vzw FriS, de sportclub waar mensen met en zonder beperking kunnen sporten. Dit jaar zal de duoloop plaatsmaken voor DJ-talent van vzw FriS. Verschillende DJ’s van FriS zullen van 19u15 tot 20u30 achter de draaitafels staan, DJ’s by Specials zowaar.

Net als in 2016, mag DJ F.R.A.N.K. ook dit jaar ons podium beklimmen. F.R.A.N.K. draait al jaren mee in het nachtleven en slaagt erin om na al die jaren toch representatief te blijven. Met meer dan twingtig jaar ervaring achter de draaitafels weet hij als geen ander hoe je een dansvloer naar een hoger niveau moet tellen. Summerjam in september. Het zal nog niet zijn!

Heeft er iemand de tel bijgehouden? Naast de vaste gasten op donderdag, Lobstar, stond niemand stond zo vaak op het podium van Festivhalle als Double D. Deze man uit de streek zag zijn eigen DJ-carrière de laatste jaren de hoogte ingaan. Zo is hij wekelijks te horen tijdens de Filefuif op Studio Brussel en beleefde hij afgelopen zomer muzikale hoogtepunten op Tomorrowland Dreamville en Rock Werchter.

Eerder werd op vrijdag al Jan Vervloet aangekondigd. Dimaro en DJ White maken de affiche die avond compleet.

Dop zaterdag wordt de kindernamiddag gewoonte getrouw afgetrapt door het vrolijke duo, Pipo en Pipette.

Daarna is het de beurt aan Anick, gekend van bij de Ketnetband. Zij zorgt samen met enkele danseressen voor amusement tijdens een heuse kinderdisco. Plezier en ambiance voor klein én oud. Kortom, met de Kidsdisco met Anick van Ketnet geeft Festivhalle er vanaf de vroege uurtjes al een ferme lap op.

Ook Nachtwacht, de populaire Ketnetserie, zal erbij zijn op zaterdagnamiddag om de allerjongsten te verblijden met een optreden én een teken-/fotosessie.

Naar goede gewoonte kleurt de affiche van Festivhalle vaak nogal Belgisch. De laatste jaren kregenze al het kruin van de Vlaamse rock- en popgeschiedenis over de vloer. De hoogste tijd dat Mama’s Jasje dus aan deze lijst toegevoegd wordt. Festivhalle is dan ook de plaats om het 25-jarig bestaan van de groep te vieren. Met een vrachtwagen vol meezingers trappen zij de avond al vrij vroeg op gang.

Nog meer cultureel erfgoed op zaterdag: Daan. Het soloproject van Daan Stuyven is eigenlijk alles waar Festivhalle voor staat: experimenteren met rock, pop en dance, een sterke live performance én een tikkeltje controversieel. Waar Faithless er ooit in slaagde om een aardbeving te veroorzaken tijdens God is a DJ, doet Daan dat tijdens Housewife minstens even goed.

Nu-Metal is een van de vele subgenres uit de alternatieve muziek. Toch zorgde het genre voor de soundtrack van een hele generatie. En die generatie heeft iets om naar uit te kijken: Bizkit Park brengt op spectaculaire wijze hulde aan de Nu-Metal. Alle knallers uit dit prachtige tijdperk passeren de revue in een knallende set. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Papa Roach,… ze moeten er allemaal aan geloven. Wie er begin juni bij was op Skallyfest kan het beamen: Bizkit Park knalt het dak eraf.

Naast al dat Belgische geweld is er ook plaats voor één internationale artiest op de affiche. De Nederlandse rapper Jebroer, je weet wel die van Kind van de Duivel, staat op zaterdagavond als een van de hoofdacts geprogrammeerd. Wie ooit al een show van Jebroer bijwoonde weet wat dat betekent: Gaan met die banaan!

De driedaagse wordt afgesloten door Mr. T. ook bekend van de Filefuiven op Stubru. Met een frisse mix tussen hedendaagse topschijven en onvervalste klassiekers staat met Mr. T de perfecte afsluiter van drie spetterende dagen op het podium.

Voor zaterdagavond had Rock Monsieur al beloofd dat Bart Peeters het beste van zichzelf komt geven

Tot slot krijgt ook de Secret Stage een vervolg tijdens deze editie. Na de enthousiaste reacties van vorig jaar konden de mannen van Rock Monsieur niet anders dan ook ditmaal een tweede podium te “verstoppen” op het festivalterrein. Het hele gebeuren wordt dit jaar nog dat tikkeltje beter ingekleed en zal voorzien zijn van een bijkomende drankstand.

Op 16 juni wordt Festivhalle 2018 officieel afgetrapt tijdens de Kwizzewizzewis. Voorlopig zijn alle tafels bezet. Geïnteresseerden kunnen zich wel nog inschrijven voor de wachtlijst en worden opgevist indien er een ploeg zou wegvallen. Bij interesse kan je je hiervoor inschrijven bij rikkes@festivhalle.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019

archief