HALLE – Bedrijvenpark KAAI 17 of van leegstand naar duurzaam.

HALLE – Bedrijvenpark KAAI 17 of van leegstand naar duurzaam.

Dsc_4128_01_01__large_
 
Dsc_4135_01_01__large_
 

 Meer dan 2 jaar geleden startten de werken op de oude site van RAP te Buizingen. Wat vroeger een oud leeg bedrijfspand was op toch wel een interessante locatie is omgetoverd tot een gloednieuw bedrijvenpark met meer dan 20 ambitieuze ondernemers uit de streek. Een mooi voorbeeld van duurzaam en optimaal ruimtegebruik én zeker een goede bron van inspiratie voor heel wat andere on(der)benutte sites in de regio.

Ook de organisatie van Kunst Kraakt Fabriek mogen we niet vergeten, deze tijdelijke invulling van de toen nog leegstaande hal werd een grandioos succes.

De site, vroeger eigendom van RAP, is een mooi voorbeeld van hoe onbenutte ruimte optimaal kan worden hergebruikt in deze tijden van schaarste. RAP was een bedrijf actief in oppervlakte behandeling van metalen zoals ijzer, gietijzer, aluminium en inox alsook materialen in plastiek, en is nu gevestigd in Nijvel. Sinds de verhuis van hun activiteiten stond de site al geruime tijd leeg.

Het gebouw kon door zijn slechte staat niet meer aan de nodige vereisten voldoen waardoor zelf een grondige renovatie van de bestaande hal niet meer mogelijk was. De site werd daarom afgebroken en omgetoverd tot een gloednieuwe multifunctioneel bedrijvenpark met KMO-units, showroom & polyvalente ruimten op een totale oppervlakte van 1,2ha.

'Met de betonstop in het verschiet kunnen we er niet meer omheen, we moeten meer inzetten op het revitalisering van onze bestaande industriële sites. Door de reconversie van de RAP-site (toen nog een leegstaand gebouw van 3000m²) kon nu meer dan 5.500m² nieuwe ruimte voor bedrijvigheid worden gecreëerd' aldus Frederik Baert van projectontwikkelaar van Futurn.

De ontwikkeling van bedrijvenpark KAAI17 is een typisch voorbeeld van de core business van Futurn, namelijk bestemde industrieterreinen via maximaal ruimtegebruik invullen. Duurzaam ondernemen betekent immers ook efficiënter omgaan met schaarse ruimte. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat heel wat KMO-bedrijven uit de regio en actief in tal van sectoren een nieuwe kwalitatieve thuis konden vinden.

Burgemeester Dirk Pieters; “Dankzij KAAI 17 kunnen we meer dan 20 lokale bedrijven de kans geven verder te blijven groeien. Deze herontwikkeling was belangrijk en broodnodig in de regio. Dit zorgt tevens voor heel wat extra werkgelegenheid en een uitbreiding van onze lokale economie”. De site kreeg een 3-tal jaar geleden ook al veel belangstelling door de organisatie van het kunstevenement Kunst Kraakt Fabriek, waarbij meer dan 20 lokale kunstenaars de oude bedrijfshal onder handen namen met tal van kunstprojecten en waarbij meer dan 500 inwoners de site nog voor een allerlaatste keer konden bezichtigen.

Tal van bedrijven uit verschillende sectoren zijn reeds aan de slag op het park, zoals o.a Vaeremans (parket), Politec (polijsten van wagens), EVVA (elektronische toegangssystemen), De Vlijtige Klussers (klusbedrijf), Garage Trullemans, Michiels Emmerson (schrijnwerkerij),...

De voornaamste reden voor hun verhuis naar KAAI 17 was een gebrek aan ruimte om uit te breiden op hun vorige locatie. Deze herontwikkeling zorgde er tevens voor dat het naastgelegen bedrijf Drankencentrale Deconinck ook kon uitbreiden.

Voor de realisatie van dit project kon Futurn rekenen op de constructieve medewerking van de Stad Halle. Momenteel zijn nog 2 polyvalente ruimten van 185 en 300 m² te koop. Meer informatie hiervoor op www.futurn.com/nl/projecten/kaai-17/ .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019

archief