HALLE – Villa Servais lokte veel nieuwsgierigen

HALLE – Villa Servais lokte veel nieuwsgierigen

Villa_servais
 
Servaisvilla1
 
Servaisvilla2
 
Servaisvilla3__large_
 
Servaisvilla4
 

Villa Servais blijft boeien. Dat bewees de massale opkomst voor de expo ‘Leven in Villa Servais’ tijdens de voorbije weekends. Meer dan 1200 mensen kwamen een kijkje nemen in het gebouw, dat de voorbije 37 jaar gesloten bleef. Elke Hallenaar kent dan ook wel iemand die in Villa Servais gewoond heeft (tussen 1948 en 1967 hebben er zestig gezinnen verbleven), of schoolgelopen (van 1967 tot 1981 was het de thuis van meer dan 600 kinderen). En iedereen kent natuurlijk Servais, de Halse cellist die de Villa heeft neergezet om zijn gezin te huisvesten en zijn talloze internationale vrienden te ontvangen.

Blikvanger van de expo was de kortfilm ‘Leven in Villa Servais’ van regisseur Jan Boon en monteur (en Hallenaar) Hans Desmet. Op 50 minuten tijd geven 32 getuigen een unieke inkijk in 171 jaar wonen en werken in dit bijzondere gebouw. Ook de foto’s van de ‘making-of’ van de film, gemaakt door Cameraclub Halle, hadden veel bekijks.

Villa Servais sluit nu onherroepelijk de deuren voor de grote restauratiewerken, die twee tot drie jaar zullen duren. Maar niet getreurd: de dvd ‘Leven in Villa Servais’ is vanaf nu te koop via den AST en kost slechts 8 euro, inclusief uitgebreid boekje. Voor 7 euro extra krijgt men de film ook mee op een usb-stick in de vorm van een cello. En in den AST staan permanent een aantal unieke stukken tentoon die afkomstig zijn van de familie Servais en de Villa Servais.

Meer info: den AST - www.denasthalle.bedenast@halle.be - T 02 365 97 70 en www.villaservais.be

Bestellen van de dvd / usb: denast@halle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019

archief