HALLE – Scholen en verenigingen die Halle proper houden werden beloond.

C21

HALLE – Scholen en verenigingen die Halle proper houden werden beloond.

Dsc_4104_01_01__large_
 
Dsc_4115_01_01__large_
 

 

Samen met het schooljaar zit ook het eerste jaar van Operatie Proper er bijna op. Tijd om de beloningen uit te reiken aan alle Mooimakers die Halle mee proper hielden. De stad is alle scholen en verenigingen die mee hun schouders hebben gezet onder een propere buurt dan ook ontzettend dankbaar.

Operatie Proper is een initiatief van Mooimakers-het Vlaamse samenwerkingsverband tussen OVAM, Fost Plus en de lokale besturen (VVSG)- in nauwe samenwerking met de stad Halle die de opvolging op het terrein voor zich nam. Scholen en verenigingen engageerden zich om hun eigen

terreinen én de buurt er rond proper te houden en aandacht te besteden aan de zwerfvuilproblematiek. Voor elke leerling of elk lid dat deelneemt, konden ze rekenen op een mooie financiële beloning.

In Halle namen het afgelopen schooljaar 2 scholen deel. Samen zetten 738 leerlingen uit de stad mee hun schouders onder een propere buurt. Vandaag werden die scholen en verenigingen in de bloemetjes gezet en mochten hun welverdiende beloning in ontvangst nemen.

Het GO! Technisch Atheneum verdiende daarmee 1500 €, en Don Bosco BuSO 537 €;

Met deze gift wil het GO! Technisch Atheneum zich verder inzetten op hun actie, boterhamen in een brooddoos en drinken in een drinkbus, voor de leerlingen van de eerste graad.

“Deze actie om rond de schoolbuurt het zwerfvuil op te ruimen kadert in de totale aanpak van het zwerfvuilproblematiek, jullie konden daarnaast zelf nog bijkomende actiepunten kiezen zoals bv een vuilbak steward aanduiden, en nog ruimere zwerfvuilacties organiseren en dit steeds in ondersteuning van de stad Halle. De stad organiseert immer meer dan deze operatie proper. Wij hebben onze vrijwilligers die bijna wekelijks op pad zijn, wij hebben onze zwerfvuilactie met de buurgemeentes Dilbeek, Beersel, Sint Pieters Leeuw, en wij hebben sinds kort ook onze peuken actie in samenwerking met Intradura” aldus schepen Johan Servé.

Het stadsbestuur benadrukt dat ze de strijd tegen het zwerfvuil en sluikstort enkel kunnen winnen met de hulp van de inwoners. De scholen en verenigingen die meedoen aan Operatie Proper vegen niet alleen voor eigen deur en geven op die manier alvast het goede voorbeeld. Want samen kunnen we Halle wél bevrijden van zwerfvuil en sluikstort. Iedereen woont tenslotte graag in een mooie buurt.

Na het succesvolle eerste jaar gaat Operatie Proper ook volgend schooljaar opnieuw door, volgens het zelfde principe. En de organisatoren hopen volgend jaar met nog meer te zijn om onze prachtige

stad Halle proper te houden; Scholen en verenigingen kunnen nu alvast inschrijven voor de volgende actie van Operatie Proper op de dienst milieu@halle.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief