HERNE – De Silos97 fietsen dit jaar naar het Italiaanse San Remo

HERNE – De Silos97 fietsen dit jaar naar het Italiaanse San Remo

Dsc06209
HERNE – De Silos97 fietsen dit jaar naar het Italiaanse San Remo - © Deschuyffeleer
 
Dsc06215
HERNE – De Silos97 fietsen dit jaar naar het Italiaanse San Remo - Het kernteam: Jean-Marie Dierickx, Felix Deturck, Johan Merckx en (afw) Koen Fonteyn - © Deschuyffeleer
 
Dsc06219
HERNE – De Silos97 fietsen dit jaar naar het Italiaanse San Remo - Huidige leerkrachten HH Halle Gerd Van Der Auwera, Karin Vermaut en Johan Merckx - © Deschuyffeleer
 

Het Silos Cycling Team, een groep wielertoeristen ontstaan in 1991 in de schoot van en rond het lerarenkorps van het Heilig Hart & College van Halle, koos deze keer, voor zijn tweejaarlijkse uitstap tijdens de zomervakantie, voor een uitdagende tocht vanuit het Pajottenland naar San Remo. Zij voorzien die tocht van 1500 km af te leggen in 9 etappes met vertrek vanuit Schepdaal.

Op woensdag 18 juli om 8u u vertrekt het gezelschap zo dan aan café 'De Rustberg' met 19 fietsers, waaronder 2 dames, en 4 begeleiders. Onder hen, met Jean-Merie Dierickx, Patrick Faut, Marcel Monseu en Erwin Lenaerts alvast ook een sterke delegatie uit Herne.  
Met haar toch wel vrij zware trip naar San Remo is de vriendenkring Silos’97 inmiddels al aan haar vijftiende fietstocht in het buitenland toe. Eerder, vanaf 1991, fietsten zij ook al en onder meer naar Compostella, Assisi, Montserrat, Salamanca, Carcassonne, Venetië en de Lennikse zustergemeente Arconate. En ook een ronde van Frankrijk evenals een ronde van Schotland behoren inmiddels ook al tot hun fietsverleden. Het team hield zijn benaming overigens over aan zijn bijzonder fraaie tocht naar Santa Domingo de Silos, gelegen op goed 60 km van het Spaanse Burgos, in 1997.
1500 km en 19.000 hoogtemeters
In 9 ritdagen overbruggen de Silos, waarvan de gemiddelde leeftijd schommelt rond de 47 jaar, tijdens hun tocht een totaalafstand van 1500 km. Daarbij dienen zij ook  zo’n 19.000 hoogtemeters te overwinnen. Hun tocht leidt hen vanuit Schepdaal over Laon, Troyes, Saulieu, Macon, Aix-les-Bains, Briançon, Cuneo en Acqui Terme uiteindelijk naar San Remo. Als alles volgens plan verloopt keert het gezelschap terug naar België met een Rantour-autocar op zondag 29 juli.
Naast de Hernenaren Jean-Marie Dierickx, Patrick Faut, Erwin Lenaerts en Marcel Monseu rijden ook mee: Eric Heremans (Halle), Christophe Notaerts (Pepingen), Koen Ronse (Sint-Pieters-Leeuw), Jean Swalus (Halle), Johan Merckx (Halle), Koen Fonteyne (Londerzeel), Bart Belsac (Halle), Annemie Bohez (Avegem), Wietse De Prins (Halle), Gerd Van Der Auwera (Tollembeek), Jan Van Buggenhout (Leest), Karin Vermaut (St-Pieters-Leeuw), Frank Verhoeven (Londerzeel), Eddy Vermeir (Wolvertem) en de 68-jarige Jean-Pierre Vyncke (Roeselare) als ouderdomsdeken in het gezelschap.
Felix Deturck (Lennik), Lasser Marc (Aalst), Patrick Souffriau (Vollezele) en Marine Vande Voorde  (Aalst) staan in voor de begeleiding.
Lastig en niet zonder gevaar
Jean-Marie Dierickx, één van de bezielers van de tocht, is zich wel bewust van de moeilijkheidsgraad en van de gevaren van de onderneming: “Rit 6 en 7 zijn namelijk twee stevige Alpenritten met legendarische cols als de Télégraphe, de Galibier, de Izoard en de col d' Agnel op het menu. De laatste rit is dan een doorslagje van de laatste 175 km van de Primavera-wielerklassieker Milaan - San Remo. Hopelijk verloopt alles zonder ongelukken”.
Dit uitdagend fietsgebeuren wordt vooral voorbereid en georkestreerd door het kwartet Jean-Marie/Felix/Johan/Koen. Het kostenplaatje van om en bij de 35.000€ wordt grotendeels gedragen door de deelnemers zelf, evenwel aangevuld met sponsoring en de opbrengst van het jaarlijks eetfestijn.
De tocht van de Silos97 is te volgen op deze FACEBOOKPAGINA .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019
Devogeleer Emile | 07 feb 2019

archief