2,2 miljoen euro voor woon-werkverkeer met de fiets

2,2 miljoen euro voor woon-werkverkeer met de fiets

Dsc_6864_01_01__large_
 

 Op dit moment neemt de werknemer vaak het initiatief om de fiets te gebruiken in het woon-werkverkeer. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts gaat nu meer mogelijkheden bieden aan werkgevers om een aantrekkelijk fietsaanbod uit te werken. Het nieuwe initiatief moet voor duizenden extra bedrijfsfietsen en hogere fietsvergoedingen zorgen.

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts trekt 2,2 miljoen uit om fietsen naar het werk aantrekkelijker te maken. De 12de oproep van het Pendelfonds wordt volledig toegespitst op fietsprojecten. Minister Ben Weyts mikt op 1000den extra bedrijfsfietsen en een hogere fietsvergoeding. “Op dit moment is het vooral de werknemer die het initiatief neemt om met de fiets naar het werk te komen”, zegt minister Ben Weyts. “We bieden de werkgevers nu de mogelijkheid om zelf een aanlokkelijk fietsaanbod uit te bouwen. Velen doen dit al, maar ik hoop dat alle kleine en grote ondernemingen hun werknemers nu gaan aanmoedigen om de stap naar de fiets te zetten”.

De fiets wint stilaan terrein in het woon-werkverkeer, mede dankzij de fors opgevoerde investeringen in de Vlaamse fietsinfrastructuur. Nu moeten er ook binnen de bedrijven extra stimulansen komen voor de fiets. Concreet spitst Weyts de nieuwe subsidieronde van het Pendelfonds helemaal toe op de fiets. Het Pendelfonds ondersteunt werkgevers die initiatieven nemen om het woon-werkverkeer duurzamer te maken, in het verleden steunde het Pendelfonds bijvoorbeeld de aanleg van een carpoolparking of de aankoop van elektrische scooters.

Een bijkomende 12de oproep van het Pendelfonds wordt nu exclusief toegespitst op initiatieven ten voordele van woon-werkverkeer met de fiets.

Concreet gaat het over de massale aankoop van bedrijfsfietsen. De nieuwe oproep van het Pendelfonds steunt de aankoop van gewone fietsen, plooifietsen en speed pedelecs. Bedrijven kunnen ook kiezen voor leasing met inbegrip van onderhoud. Ook investeringen in fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen worden ondersteund. “ ik wil met deze gerichte actie 1000den extra bedrijfsfietsen laten rondrijden in Vlaanderen”, zegt Ben Weyts “Elke bedrijfsfiets is een auto minder in de dagelijkse file”.

Weyts wil ook het gebruik van de fiets stimuleren . Zo is er voorzien in financiële steun voor een verhoogde fietsvergoeding. Het bedrag dat vandaag door de fiscus wordt vrijgesteld van belasting en RSZ komt neer op €0,23/km. Ook veel werkgevers willen hun werknemers belonen met een iets hoger bedrag. De nieuwe oproep van het Pendelfonds voorziet de mogelijkheid dat Vlaanderen de helft van het bedrag bovenop de bestaande vrijgestelde vergoeding bijpast. “ Zo maken we niet alleen de aankoop, maar ook het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer aantrekkelijker voor de werknemers en de werkgevers.

“Colruyt deed al stappen in de goede richting om zijn werknemers te stimuleren om met de fiets het traject van woon-werkverkeer af te leggen. Plannen voor een fietsdoorsteek liggen klaar om vanaf de windmollens ECO, achter Druco tot aan de site Wilgenveld op een veilige manier op het werk aan te komen en zo de drukke Beertstraat te vermijden met de fiets. De nodige vergunningen hiervoor zijn aangevraagd” aldus David Van Daele verantwoordelijke medewerkersmobiliteit van Colruyt Group.

Bedrijven kunnen zich inschrijven tot 10 augustus op www.pendelfonds.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019
Devogeleer Emile | 08 feb 2019

archief