HALLE – Fietsdiefstalpreventie werkt!

HALLE – Fietsdiefstalpreventie werkt!

Dsc_8799__large_
 
Dsc_8800
 

 

Laat je fiets graveren en gebruik een goed slot om je fiets vast te maken. Wij geven je alvast een aantal tips om fietsdiefstal te vermijden.

Fiets al laten graveren?

Jaarlijks staan er bij de politie een heleboel teruggevonden fietsen waarvan de eigenaar niet gekend is. Met de gravure van je rijksregisternummer kan je fiets gemakkelijker terugbezorgd worden en bovendien maak je zo jouw fiets minder aantrekkelijk voor dieven.

Wil jij je fiets laten graveren? Maak een afspraak via www.halle.be/fiets-graveren of neem contact op met de dienst integrale veiligheid.

Fiets goed op slot?

Als je fiets langere tijd op straat doorbrengt, zet hem dan altijd met ‘beide wielen’ vast. Dit geldt ook als je gewoon even de bakker binnenstapt! Het achterwiel maak je vast aan het fietskader. Het kader en voorwiel bevestig je aan een fietsenstalling.

Gebruik steeds 2 verschillende sloten. Geef de voorkeur aan een ringslot (=hoefijzerslot) in combinatie met een beugel- of kettingslot. Vermijd cijfersloten. Een goed slot herken je aan het Nederlands ART-keurmerk.

Op een koersfiets heb je misschien liever geen zware sloten mee op zak. Daarvoor is er een trucje: verwijder het voorwiel, plaats de fiets achterwaarts in het rek en sluit vervolgens kader en beide wielen in één beweging aan het rek.

Fiets gestolen?

Doe steeds aangifte bij de politie. Voor de aangifte van fietsdiefstal hoef je niet meer naar het politiebureau te gaan, je kan de diefstal snel en gemakkelijk melden via: www.policeonweb.be.

Surf ook naar de website www.gevondenfietsen.be. Hier vind je gevonden met hun foto en de belangrijkste kenmerken. Even klikken en je krijgt een overzicht van alle fietsen die aan deze beschrijving voldoen. Staat je fiets er niet tussen? Probeer het later opnieuw of schrijf je in voor de e-mailmeldingen. Zo ontvang je een melding wanneer een fiets wordt teruggevonden die voldoet aan de kenmerken die jij opgaf.

Meer informatie over fietsdiefstalpreventie vind je op www.besafe.be/fietsdiefstal

Info: dienst integrale veiligheid | integrale.veiligheid@halle.be | T 02 365 97 15

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2018
Devogeleer Emile
archief Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief