HALLE – Gratis bewaakte fietsstalling

HALLE – Gratis bewaakte fietsstalling

Dsc_2455_01__large_
 

 Shoppen in de binnenstad van Halle en gratis je fiets parkeren in een bewaakte fietsstalling, het kan binnenkort. Van augustus tot en met de kerstvakantie zorgt de stad Halle ervoor dat je elke zaterdag van 9u00 tot 17u00 je fiets met een gerust gemoed veilig kan achterlaten terwijl je de stad verkent.

Halle is een kleine maar bruisende stad die heel wat te bieden heeft. Voor velen ligt het centrum op fietsafstand. Dat is dan ook de reden waarom het stadsbestuur ervoor gekozen heeft om het gebruik van de fiets te stimuleren. Van augustus tot het einde van het jaar kan op zaterdagen gratis gebruik gemaakt worden van een bewaakte fietsstalling. De stalling bevindt zich op de campus van het Heilig Hart en College, in de straat Vondel (gebouw naast Vondel 25). De locatie werd bewust gekozen: centraal gelegen, makkelijk bereikbaar en de perfecte uitvalsbasis om de vele troeven van Halle te ontdekken.

Je kan in de bewaakte fietsenstalling voor de eerste keer terecht op zaterdag 4 augustus en dit van 9u00 tot 17u00. De dienst is gratis voor de gebruikers en wordt verder elke zaterdag aangeboden tot het einde van de kerstvakantie. Een evaluatie bepaalt daarna of het project wordt verdergezet

Naast deze bewaakte stalling blijven natuurlijk ook de vele andere gewone fietsenstallingen beschikbaar, zoals aan de Beestenmarkt, de Bib, het Jeugdhuis, het station, …

Dit initiatief kadert in de inspanningen van het stadsbestuur om Halle leefbaar en toegankelijk te houden, de verkeersdrukte in de binnenstad te verminderen en duurzame keuzes te stimuleren.

Ook de Fietsersbond en de Verenigde Handelaars steunen dit initiatief.

Meer info: dienst integrale veiligheid | integrale.veiligheid@halle.be | T 02 365 97 15

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief