Snelheid wordt geharmoniseerd in LEMBEEK

Snelheid wordt geharmoniseerd in LEMBEEK

Unknown

De snelheidsbeperkingen in de omgeving van het Maasdal, de Dokter Spitaelslaan en de Kasteelbrakelsesteenweg in Lembeek worden geharmoniseerd. Nergens mag je er nog sneller rijden dan 50 km/u.

In de zone tussen de Nijvelsesteenweg, de N203, het kanaal en de grens met Wallonië zijn er verschillende snelheidsbeperkingen van kracht. Zo mag je op de Dokter Spitaelslaan momenteel  nog 70 km/uur rijden, ter hoogte van de scholen moet je uiteraard afremmen tot 30 km/uur. Voorts mag je op de Boslaan of de Kasteelbrakelsesteenweg het ene moment 50 km/uur rijden, wat verder mag je het gaspedaal dan weer induwen tot 70 km/uur. Dit zorgt voor verwarring bij autobestuurders. De gemeenteraad besliste daarom een tijdje geleden om de snelheidsbeperkingen tot harmoniseren.

De bedoeling is dat in de volledige omgeving van onder meer Maasdal, Dokter Spitaelslaan, Berendries, Boslaan en Kasteelbrakelsesteenweg de snelheid voortaan beperkt wordt tot maximum 50 km/uur, ook in die straten die buiten de bebouwde kom vallen. De snelheidsbeperking van 30 km/uur in de buurt van scholen blijft uiteraard van kracht.
Momenteel wordt in al deze straten de nodige signalisatie aangebracht. Verwacht wordt dat eind augustus overal de nieuwe snelheidsbeperkingen zichtbaar zullen zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief