HALLE goed op weg en waar naar naartoe

HALLE goed op weg en waar naar naartoe

Hgow2018_affiche
 

Wat: debatavond over mobiliteit in Halle! Wanneer: vrijdag 21 september, 20u! Waar: Raadzaal stadhuis Halle! Organisatie: Fietsersbond Halle! 

Waarom staan we in de (auto)file? Wat met onze luchtkwaliteit? Hoe krijgen we meer mensen op de fiets? Waar kan ik nog parkeren? Breng je stem uit en luister naar de standpunten van de politieke partijen die opkomen in Halle op vrijdag 21 september om 20u tijdens de debatavond over mobiliteit in de Raadzaal van het stadhuis in Halle.! 

Fietsersbond Halle organiseert deze avond over mobiliteit vanuit het standpunt dat dit hete hangijzer tijdens en na (!) de komende verkiezingen bovenaan de politieke agenda moet komen. Het is zowel interessant voor het publiek als voor de politiek om elkaars mening en standpunt te leren kennen. De politieke partijen wordt gevraagd om hun standpunt over de stelling te brengen vanuit de veronderstelling dat ze het beleid voeren in de volgende regeerperiode.!
!
De avond wordt ingeleid door Prof. Cathy Macharis, experte stadsmobiliteit en verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), die zal stilstaan bij de uitdagingen en oplossingen wat betreft stadsmobiliteit. !
!
Nadien volgen er stellingen (over luchtkwaliteit, parkeren in Halle en fietsen in Halle) waarover het publiek via de smartphone kan stemmen (meerkeuze antwoorden), gevolgd door het standpunt van elke aanwezige politieke partijen (vertegenwoordigd door één persoon). Reeds 9 politieke partijen zegden toe, naast alle “traditionele partijen” ook de lokale kiestlijst-vertegenwoordigers, het wordt dus een bijzonder kleurrijke avond. !
!
Voor en na de debatavond is er een kleine bar en tal van informatiestanden in het stadhuis. Kom dus gerust op tijd (deuren openen om 19u; de organisatie respecteert het maximum van 150 zitjes) en/of blijf nadien plakken en spreek de aanwezige politiekers rechtstreeks aan.
De avond wordt integraal uitgezonden via een audio livestream op www.radiovictoria.be, handig voor wie er zelf niet kan bijzijn. De uitzending kan nadien ook herbeluisterd worden via bovenvermelde website. !
!
—!
Praktisch voor de pers:!
De deuren voor het publiek gaan open om 19u.!
We voorzien gelegenheid voor interviews na afloop van de debatavond, voorzien rond 22u.!
De volgorde waarin de politieke partijen aan het woord komen, wordt per onschuldige hand geloot om 19u30 in de Raadzaal.!


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 aug 2019
Hugo Devillé | 12 aug 2019

archief