HALLE – Openingsweekend CC 't Vondel met openluchttheater Comp Marius

HALLE – Openingsweekend CC 't Vondel met openluchttheater Comp Marius

Comp_marius
 

 Volgend weekend zaterdag 22 om 16u00 en zondag 23 september om 11u30 vindt in het stadspark Halle, Parklaan het openluchttheater Comp.Marius plaats. Dit voor de opening van het cultureel seizoen van CC 'T Vondel. Eén van de absolute toppers qua locatievoorstellingen in open lucht, COMP.MARIUS werd voor de eerste keer uitgenodigd om in het stadspark een voorstelling te komen spelen. Zet Figaro alvast met stip in je agenda want deze theatervoorstelling wil je zeker niet missen.

Comp.marius maakte in 2014 een gloednieuwe vertaling en scherpe bewerking van De Barbier van Sevilla (1775) en de bruiloft van Figaro (1784), twee Komedies uit de Figaro-trilogie van de Franse schrijver Pierre August Caron Beaumarchais (1732-1799).

Deel één is heerlijk in zijn intense vrolijkheid en brutaliteit, deel twee is virtuoos in zijn complexe intrige-opbouw. Het gegeven dat er in beide stukken muziek staat geschreven, gitaar gespeeld en gezongen wordt, maakt Figaro extra aantrekkelijk. Beide delen zitten in de versie van Comp Marius vol verwijzingen naar de muziek van Rossini en Mozart, die de respectievelijke en gelijknamige opera's schreven. In de figuur van Figaro herkennen we Beaumarchais zelf: een held in zijn autonome denken, een meester in ironie en verzet. Het openluchtspel wordt opgevoerd door: Evelien Bosmans, Stefaan Degand, Frank Dierens, Waas Gramser, Kris Van Trier en Daphne Wellens.

Deze voorstellingen worden gespeeld in openlucht, zorg dus voor aangepaste kledij.

Deel 1 duurt ongeveer 1u15. Dan is er een pauze van 1u, tijdens deze pauze kan je genieten van een smakelijke Paella en een glaasje wijn, deel 2 duurt 2u00.

De ingang bedraagt 35€ met lekkere maaltijd en drankje.

Kaartjes zijn te bekomen op www.vondel.becultuurcentrum@halle.be – 02/365,98,27

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019

archief