HALLE toont zijn hart en wordt pleegzorggemeente!

HALLE toont zijn hart en wordt pleegzorggemeente!

Dsc_0492_01__large_
 
Dsc_0489_02__large_
 
Dsc_0499_01__large_
 

 De stad Halle en Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel ondertekende het charter 'pleegzorggemeente'. Daarmee gaat zij het engagement aan om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en de werking van pleegzorg beter bekend te maken.

In Halle zijn er momenteel 20 pleeggezinnen. Samen vangen zij 25 kinderen/volwassenen in nood op. In Halle wonen er dus al heel wat pleeggezinnen die dit onmisbare engagement op zich nemen. Toch is er dringend nood aan extra pleeggezinnen, legt Murielle Dumarey (wervingsmedewerker) uit.”Momenteel staan er in Vlaams-Brabant 63 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Voor hen vinden we geen plekje in een gezin. Toch zou het beter zijn als ook zij in een gezinscontext konden opgroeien”. Pleegzorg biedt niet alleen aan kinderen en jongeren een kans, maar ook volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek kunnen ondersteund worden. Ook voor deze ondersteuning is pleegzorg op zoek naar vrijwilligers. Daarom zocht Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel de steun van het gemeente-en stadsbestuur van Halle om samen te werken aan een gezamenlijk doel; pleegzorg lokaal meer bekend maken en meer gezinnen van Halle warm maken om zich als pleeggezin op te geven.

Een pleegzorggemeente of -stad zet pleegzorg op verschillende manieren in de kijker. Dat kan via de communicatiekanalen van de stad, of door aanwezigheid op een evenement. Ook stelt de stad lokalen ter beschikking voor infoavonden over pleegzorg.

Wie zich geroepen voelt kan steeds contact opnemen met Murielle.dumarey@pleegzorgvbb.be of Elke.DuRangh@pleegzorgvbb.be of bij schepen kindbeleid Peggy Massien Peggy.massien@halle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jun 2019
Devogeleer Emile | 20 jun 2019
Marc Sluys | 19 jun 2019

archief