‘Louis’ maakt zijn intrede in Woonzorgcentrum Zonnig Huis in HALLE

‘Louis’ maakt zijn intrede in Woonzorgcentrum Zonnig Huis in HALLE

Logo_ocmw_halle

Maandag 24 september is er babyborrel in het woonzorgcentrum. ‘Louis’ doet officieel zijn intrede. Louis is een levensechte pop die ingezet wordt bij mensen met dementie. Ook de ‘mama van Louis’ (de maker van de pop) tekent present op de borrel. Op de plaatsen waar een dergelijke pop reeds gebruikt wordt heeft zij een positief effect op de levenskwaliteit van de mensen.

Het therapeutische effect van de pop is opvallend divers. Dat gaat van herinneringen en emoties oproepen, over beweging en communicatie stimuleren, tot het zorgzame in de mens naar boven brengen en rust geven. (*zie kader)

De pop wordt vooral gebruikt op de beschermde afdeling waar bewoners met dementie hun thuis hebben. Zij krijgen er begeleiding die aangepast is aan hun noden en wensen.

‘Louis’ is maar één element uit de speciale zorg die Woonzorgcentrum Zonnig Huis aan personen met  dementie biedt. Zo is er ook een ‘tovertafel’, een innovatief concept waarbij door speelse lichtprojecties op een tafel beweging, activiteit en plezier uitgelokt wordt.

Iedereen die in zijn omgeving geconfronteerd wordt met dementie kan gebruik maken van de  informatieve ‘Dementievriendtassen’. Zij zijn thematisch samengesteld en zitten boordevol informatie over het thema “dementie”. De tassen zijn kosteloos uit te lenen. Meer info hierover op de website www.ocmwhalle.be.

In de nabije toekomst wordt er gestart met de aanleg van de dementietuin op het terras grenzend aan de beschermde afdeling. Hier wordt ingezet op beweging en het aanbieden van verschillende prikkels en ervaringen.

De babyborrel van Louis sluit aan bij de activiteiten rond dementie ter gelegenheid van de Werelddag Dementie van 21 september.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jun 2019
Devogeleer Emile | 20 jun 2019
Marc Sluys | 19 jun 2019

archief