HALLE - 12-punten programma van de BVB

HALLE - 12-punten programma van de BVB

Dsc_5687
 
Dsc_5690
 

Eerst en vooral gaan ze voor een participerend bestuur; m.a.w. meer contact- en infoavonden waardoor de burger meer inspraak kan hebben en meer voorstellen kan doen. Dit gaat dus over alle mogelijke onderwerpen die zich maar kunnen aanbieden. 

 

Betere en goedkopere wooneenheden voor jongeren die in Halle willen blijven wonen en voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. Goedkopere huurpanden voor alleenstaanden en kleine gezinnen. Er moet ook een inventaris gemaakt worden van alle leegstaande bewoonbare oppervlakte. Die zouden eerst moeten worden aangepakt om er woningen van te maken. Geen grootschalige lelijke en fantasieloze bouwprojecten meer. 

 

Meer toegankelijkheid voor alle senioren zoals bijvoorbeeld de voetpaden hier en daar aan te passen en gratis parking voor 65-plussers. Aangezien het gaat om een groot deel van de bevolking, zouden wij voor hen een deel van de parking op het Possozplein behouden. Werken aan de vereenzaming van ouderen. Mensen, er is nog zoveel werk.

 

Elk huishouden krijgt jaarlijks gratis het recht om 100 kg afval naar het containerpark te brengen en dit in het kader van de strijd tegen sluikstorten. Het gratis tweemaal per jaar afhalen van grof huisvuil zou terug moeten komen. Tegelijk moeten de boetes verhoogd worden tegen sluikstorten.

 

Handelspanden die te lang leeg staan, moeten aangepakt worden. Eerst moet er onderhandeld worden om een oplossing te vinden om de huurkosten omlaag te brengen en/of eventueel tijdelijke korte huurcontracten aan te bieden om beginnende zelfstandigen te helpen en te motiveren. 

 

Het toerisme naar Halle heeft een boost nodig. Men kan bijvoorbeeld fietstoeristen uit Brussel lokken om via het kanaal Halle te komen bezoeken en te ontdekken. We zouden terug een uitkijktoren kunnen bouwen waar vroeger de ‘zwarte toren’ stond. We zouden ‘de Met’ als een gastronomische troef kunnen uitspelen, een gezellige plek waar je een koffie kunt drinken of een pintje en daarna lekker gaan eten of omgekeerd. Er moeten parkeerplaatsen komen voor toeristenbussen. Raad en advies vragen aan onze stadsgidsen en aan onze geschiedkundigen om onze patrimonium beter te kunnen beschermen en eventueel te restaureren. Villa Servais kan ook een grote toeristische en culturele trekpleister worden.

 

Het sportcomplex moet worden vernieuwd en vergroot. En nu met een echte atletiekpiste. En als we dan toch bezig zijn, onze voetbalstadions in Lembeek en Halle krijgen ook een opfrisbeurt.

 

Jonge ondernemers en firma’s zouden aangemoedigd moeten worden om zich te vestigen in Groot Halle. We zijn centraal gelegen, dicht bij Brussel en een goede verbinding met de luchthaven. 

 

Het sociaal restaurant zou ook moeten kunnen verhuurd worden aan de verenigingen om eetkermissen in te kunnen organiseren. Trouwens alle soorten verenigingen, gaande van sportploegen tot carnaval groepen dienen ondersteund te worden. Een samenleving heeft geen zin verenigingen.

 

Het Hallerbos mag gerust groter worden. We kunnen een ecoduct bouwen boven de autosnelweg. Zo winnen we ruimte. Er moeten ook veel meer bomen geplant worden. 

 

We stellen ook voor om de A8 niet te ondertunnelen maar wel als het ware in de grond te laten zakken vanaf Oud Rodenem tot aan het derde kruispunt van Essenbeek. Zo krijgen we een goedkopere oplossing. We krijgen dan doorgaand verkeer naar de E19 en het verkeer van Essenbeek naar Halle zal veel veiliger verlopen, vooral voor de voetgangers. 

 

Halle ‘off grid’ maken. De gemeente zou in de toekomst zelf haar stroom moeten kunnen aanmaken. Een uitdaging voor zowel het bestuur als voor de burger.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief