Werelddag van Verzet tegen Armoede in HALLE

Werelddag van Verzet tegen Armoede in HALLE

Dsc_0141
 
Dsc_0156
 
Dsc_0158
 
Dsc_0162
 
Dsc_0176
 

Op 11 oktober organiseert Open Armen vzw een gezondheidskermis op de Grote Markt. Met deze actie, naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede, wil Open Armen de gezondheidskloof aankaarten. Want armoede schaadt de gezondheid. 

 

17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Op en rond die dag vinden elk jaar in heel Vlaanderen verschillende acties plaats als verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Ook in Halle. Open Armen vzw, een Vereniging waar Armen het Woord Nemen, organiseert samen met verschillende partners, een aantal leuke kermisspelen die de complexiteit van armoede en gezondheid aankaarten. 

 

Thema Gezondheid

Armoede kan iedereen overkomen en zou iedereen moeten aanbelangen. In België leeft 1 op 7 mensen nog in armoede. Door elk jaar een actie te organiseren rond een thema dat mensen in armoede aanbelangt, proberen we meer bewustzijn te creëren. Dit jaar staat onze actie in het teken van betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. 1 op 8 mensen met een laag inkomen stelt gezondheidszorg uit door te hoge drempels. De gezondheidskloof is meer dan een levensstijlkloof, maar bestaat wel degelijk tussen rijk en arm. Op 11 oktober zullen we deze drempels zichtbaar maken.

 

Naast het overbrengen van deze boodschap willen we ook de verschillende welzijns- en zorgorganisaties in Halle in kaart brengen zodat mensen beter geïnformeerd worden waar en bij wie ze terecht kunnen. 

 

Doel actie

Wij streven naar een sociaal beleid waarbij oog is voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Deze actie is in de eerste plaats een aansporing naar het beleid om te investeren in verschillende sociale thema’s en hen te stimuleren de dialoog aan te gaan met Open Armen en andere organisaties/verenigingen die bezig zijn met thema’s als armoede, welzijn,… . Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen willen we nog een laatste boodschap geven aan het toekomstige beleid.

 

Daarnaast is het ook een boodschap naar het brede publiek, zowel voor mensen die het zelf niet gemakkelijk hebben, als voor mensen voor wie de armoedeproblematiek eerder een ‘ver- van- mijn- bed -show’ is. Het is de ideale gelegenheid om meer te weten te komen hoe armoede je in haar web kan vasthouden. Op een luchtige manier willen we de complexe verwevenheid van armoede en gezondheid bespreekbaar maken. Er heerst immers nog een groot taboe rond dit thema. 

 

Wil je mee de strijd aangaan tegen armoede?

Hang een wit geknoopt laken uit je raam – het symbool van deze dag en van verzet tegen armoede!

En kom naar onze gezondheidskermis op 11 oktober van 9.00 tot 16.00 uur op de Grote Markt van Halle.

Het project is een samenwerking van Open Armen, Riso Vlaams-Brabant, de stad Halle, Buurtwerk Halle, CAW Halle-Vilvoorde, Welzijnszorg, LOGO Zennevallei, Archeduc, Huis van de Mens, Groep Intro, AZ Sint-Maria, Ommekaar en CGG Passant.

Contact:

Lies Jaeken, ondersteuner Open Armen vzw -  0493 40 58 72

 

Meer info vindt u op www.openarmen.be of op onze facebook pagina

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 22 mei 2019
Marc Sluys | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019

archief