HALLE – Nieuwe ondergrondse glascontainer

HALLE – Nieuwe ondergrondse glascontainer

Dsc_9722__large_
 

 In het kader van de omgevingswerken in de Kruiskensheide, Vredelaan en Steengroefstraat besliste het bestuur om van de gelegenheid gebruik te maken om een ondergrondse glascontainer te laten plaatsen op de hoek van de Vredelaan en de Sterrestraat.

Dat het systeem heel wat voordelen kent, werd al bewezen met de ondergrondse containers aan de Sint-Rochuskerk en Frans Loriesstraat. De omwonenden hebben minder geluidsoverlast wanneer men glas in de container gooit. Esthetisch gezien gaan ze ook mooier op in het straatbeeld omdat enkel de inwerpzuilen zichtbaar zijn en ze zouden ook minder zwerfvuil en insecten aantrekken.

Net zoals bij de bovengrondse containers moet het glas gesorteerd worden bij ofwel wit ofwel gekleurd glas. Ook dezelfde regels blijven van kracht: er mag geen glas ingeworpen worden tussen 22 uur en 7 uur en ook niet op zon- en feestdagen uit respect voor de buurtbewoners. Het achterlaten van afval naast de inwerpzuilen is ook ten strengste verboden!

Een ondergrondse container in jouw buurt?

De stad ging het engagement aan om jaarlijks 3 containers ondergronds te brengen. Zo zijn we steeds op zoek naar nieuwe locaties. Ken jij een geschikte plek in jouw buurt? Laat het ons weten via het meldpunt op www.halle.be/formulieren/contactformulier


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2018
Devogeleer Emile
archief Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 22 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019

archief