WO I herinneren of vergeten op GO! atheneum HALLE

WO I herinneren of vergeten op GO! atheneum HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto © Kurt Geeraerts
 

Naast de vele initiatieven proberen de leerkrachten en leerlingen van het atheneum dit jaar een extraatje te brengen om rond 11 november de oorlog op gepaste wijze te herdenken.

Zo werd op een braakliggend stuk terrein het 'no man's land' van de frontsoldaten weer tot leven gewekt. De klassen kunnen daar dan een kijkje gaan nemen, de infopanelen en foto’s met de leerkracht bekijken, poëzie lezen, een muzikale impressie ondergaan of gewoon even stilstaan bij de brutale strijd nu 100 jaar geleden.

Creatieve workshops in enkele lessen voorzien de herdenkingsplaatsen, waaronder een gedenkplaat aan de gesneuvelde oud-leerlingen op de speelplaats van de middenschool, van herinneringsbloemen.

Daarnaast werd er donderdag 8 november een moment voorzien waarbij leerlingen de Last Post laten weerklinken: echt koper, een beetje galm door de omliggende gebouwen, een vleugje treurnis, een deel serene herdenking, een snuifje trots en vastberaden hoop. Hoop die centraal op de speelplaats wordt geënt voor de toekomst door het planten van een vredesboom; een inheemse appelaar uit de frontstreek (Poperinge).

De leerlingen worden verder ook uitgenodigd om met een kritische geest de vele herdenkingen in vraag te stellen en te linken aan de actualiteit met enkele exposities.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 12 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 10 jul 2019
Roger Swalens | 09 jul 2019
Roger Swalens | 09 jul 2019
Roger Swalens | 08 jul 2019

archief