Extra luiertafels in de stad HALLE

Extra luiertafels in de stad HALLE

Img_8820
 

 Net voor de zomer behaalde de stad Halle het label "kindvriendelijke stad". Dat label kreeg de stad niet zomaar: begin dit jaar keurde de gemeenteraad een gloednieuwe actieplan goed, waarin verschillende soorten maatregelen opgenomen werden om van Halle een meer kindvriendelijke stad te maken. Één van die acties is het uitrusten van de stadsgebouwen met extra luiertafels, kinderkapstokken, kinderhoekjes en borstvoedingsplekken. De afgelopen weken werden stevige stappen vooruit gezet.

Schepen van jeugd Dieuwertje Poté (CD&V) vertelt: "We hebben in 2018 en 2019 budgetten voorzien om onze stadsgebouwen kindvriendelijker te maken. Een relatief goedkope en eenvoudige eerste stap was de installatie van extra luiertafels. Dat was trouwens ook een onderdeel van ons actieplan waarover consensus bestond in de hele gemeenteraad."

Intussen zijn de volgende gebouwen bijkomend uitgerust met een luiertafel: CC ’t Vondel, het cultuurcafé en buurtrestaurant, Jeugdcentrum De Kazerne, de Servaisacademie, de Oude Post, den AST en de bibliotheek.

Schepen Dieuwertje Poté vervolgt: "We gaan in 2019 verder op ons elan. We zullen dan uitzoeken waar we leuke kinderhoekjes en geschikte borstvoedingsplekken kunnen voorzien."

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 21 mrt 2019
Devogeleer Emile | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 mrt 2019
Sam Herremans | 15 mrt 2019

archief