Controle aan het station van HALLE

Controle aan het station van HALLE

Editiepajot_politielogo

Afgelopen vrijdag was er opnieuw veel blauw te zien in en rond de omgeving van het station van Halle. Verschillende ploegen en een drughond stonden opgesteld voor een gecoördineerde controle, eerst aan het station en even later ter hoogte van een gokkantoor in het centrum van Halle.

Aan het station werden 10 personen onderworpen aan een grondige controle. Identiteitsgegevens werden gevraagd en een fouille werd uitgevoerd. Twee personen werden betrapt met drugs. De ene had een kleine hoeveelheid cannabis in zijn bezit, de andere net geen 30 gram speed. Hierop volgde ook een huiszoeking bij de man thuis.

Even later volgde een tweede controle aan een gokkantoor in de Basiliekstraat. Hier werden nog eens 12 personen onderworpen aan een controle met de drughond. Vier personen werden gefouilleerd na signaal van de hond. Uiteindelijk werd bij twee personen een kleine hoeveelheid cannabis gevonden.

Neen tegen drugs

Drugs is een gemeen goedje. Ze zijn gevaarlijk en geven vaak ook aanleiding tot het plegen van andere vormen van criminaliteit. Daarom wil de politiezone Zennevallei extra inzetten op dit fenomeen.

De plaats van de controle aan het station werd bewust gekozen. Er heerst namelijk bij vele buurtbewoners en passanten een onveiligheidsgevoel. Ondanks dat de criminaliteitscijfers gunstig zijn, wil de zone zeker gehoor geven aan de verzuchtingen. Onze wijkinspecteur, die nu bijna een jaar actief is in de buurt van het station, was een eerste beslissing. Zij blijkt alvast een enorme meerwaarde te zijn voor de stationsbuurt en is intussen al goed gekend bij de buurtbewoners. Daarnaast zullen regelmatige grotere controles aangehouden worden.

Vragen over drugs?

Heb je een vraag over drugs en druggebruik? Surf naar https://www.druglijn.be/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 21 mei 2019
Devogeleer Emile | 17 mei 2019
Devogeleer Emile | 16 mei 2019

archief