HALLE – Eenzame herdenking voor Conan Doyle

C21

HALLE – Eenzame herdenking voor Conan Doyle

2018_11_04_kerkhof_halle_britse_graven__205
 
2018_11_04_kerkhof_halle_britse_graven_199_doyle
 
2018_11_04_kerkhof_halle_britse_graven_194
 

 Op 11 november 2018 stond er niemand aan het graf van de broer van Conan Doyle ( auteur van de detective romans Sherlock Holmes ).

Begin 2016 wilde de werkgroep “Oud Halle” de families terugvinden van de 105 Britse soldaten uit WO I, die begraven liggen op het centrale begraafplaats van Halle. We dachten hen uit te nodigen naar Halle.

Het was zeer moeilijk om de families in Engeland terug te vinden. Om privacy redenen mag de Britse ambassade geen informatie vrij geven. Ook de Comonwealth War Graves commission kon niet helpen.

We wilden ons dan concentreren op een algemeen bekende familie. Conan Doyle is een bekende naam. Daar zou het toch gemakkelijk zijn om deze familie terug te vinden. De Belgische ambassade in Londen werd aangeschreven. Geen resultaat.

Toevallig werd op BRAFA in Brussel een schotel gevonden die uit een verkoop uit het kasteel van Conan Doyle in Zwitserland (Lucens) kwam.

Op een terugreis uit Zwitserland werd naar het kasteel van Conan Doyle in Lucens gereden . Het was echter goede vrijdag. Alles, ook het museum Sherlock Holmes was dicht.

Later bellen en schrijven bracht geen antwoord.

Ten einde raad werd contact opgenomen met de archivaris van de Welsh Guards in Engeland.`

Binnen de week wisten de Welsh Guards ons te melden dat de hele familie Doyle uitgestorven is en er dus geen familie was om uit te nodigen op 11 november 2018 in Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2018
Devogeleer Emile
indezonden J.M Demol
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief