Pand356 In HALLE opent opnieuw de deuren

Pand356 In HALLE opent opnieuw de deuren

Pandlogo-2

 Booooem!  Het oude Belgacomgebouw op de Arkenvest blijft nog even staan, dus gaat Pand356 nog even verder. 

De jonge initiatiefnemers achter de vorige Pandprojecten startten daarvoor een nieuwe organisatie op: vézetwé 1500cc (lees: vijftien honderd cécé) is een organisatie die voortvloeit uit Spectakulo vzw die zich vanaf heden zal bezighouden met het streven naar een duurzaam socio-cultureel alternatief in de stad. Dit door projecten als Pand356 uit de grond te stampen. Samen bouwen we een ruimte waar de moderne jeugd zich kan ontplooien, vormen, experimenteren, laten inspireren, amuseren, tot rust komen,  … en  nog zoveel meer. Dit door middel van een podium te bieden aan lokaal talent, initiatieven, ondernemers en samen te werken met andere zotte, gedurfde projecten.
De naam 1500cc staat voor de ontelbare “efforts” die we als Cultureel Collectief al gedaan hebben, en nog gaan doen voor de stad Halle. 
Vanaf zaterdag 8 december openen we opnieuw de deuren van Pand356 voor allerlei leuke projecten. Zo is Bar Foyerhet hart van Pand356. Het is zoveelmeer dan een café. Het is een ontmoetingsplaats waar je kan komen biljarten, kickeren, dartsen, retro gamen, kaarten of gezelschapsspellen spelen, van de alternatieve drankenkaart komen genieten, naar de voetbal komen kijken of gewoon een lief zoeken. Regelmatig is er ook ruimte voor een info moment, lezing, optreden, workshop, initiatie, … Hou dus zeker onze event-kalender in de gaten!

 

Pand356 wordt ook de lokale stek van Villa Basta: eencreatief jeugdcultuurhuis waar men kan komen experimenteren met theater, dans, video, muziek en beeld. Kinderen en jongeren kunnen hun creatieve goesting ontdekken en ontwikkelen tot creatief talent. Zij voeren niet simpelweg uit, maar scheppen zélf kunst.

 

Wil je graag dat meubeltje uit De Televil Kringloopwinkel terug wat meer leven geven? Of zou je graag helemaal from scratchiets nieuws maken? Kom dan naar Atelier Chantier en onze chef chantier Jimmy helpt jou je project te realiseren! Inspiratie genoeg in’t Pand, want we maakten ons nieuw en verbeterde interieur opnieuw helemaal zelf van gerecupereerde materialen die we vonden in het gebouw.


De Bwatt is dé bunker met de beste sound uit Halle en omstreken! Ideale ruimte voor een feestje of een optreden. We programmeren van hip-hop optredens, metal shows, luisterconcerten,… tot techno en dancehall vibes.

 

Voorlopig krijgen we van eigenaar en projectontwikkelaar CAAAP het pand op de Arkenvest ter beschikking tot eind maart. Of ons project daarna nog kan verlengd worden, is zo goed als onzeker.
We merkten afgelopen 3 jaar dat een soortgelijk project als “Pand” enorm belangrijk is. Een ruimte waar iedereen welkom is om er zijn ding te doen, waar plaats is voor initiatief, ontmoeting, samenwerking en ontplooiing. Daarom zijn wij op zoek naar een vaste stek in de stad waar we ons project kunnen verderzetten.

 

Pand356 opent de deuren op zaterdag 8 december om 20u en zal wekelijks open zijn opwoensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur.Meer info via @Pand356 op Facebook. 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2019
Devogeleer Emile | 16 mei 2019
Marc Sluys | 14 mei 2019
Marc Sluys | 13 mei 2019

archief