HALLE – Japanner schittert op Servaisconcert

C21

HALLE – Japanner schittert op Servaisconcert

Dsc07064
 
Dsc07148
 
Dsc07090
 

 Voor de vijftiende verjaardag van de vzw Servais had de vereniging een zeer bijzondere gast: de Japanse cellist Yutaka Hayashi. Hij speelt al vele jaren Servais’ composities op de meeste van zijn concerten in Japan. Op 23 november had ook het Halse publiek de kans om hem te horen spelen. Een uitverkochte zaal was getuige van het virtuoze meesterschap van de Japanner. De moeilijkste passages uit Servais’ composities speelde hij met het grootste gemak. Een ingetogen ‘Chant d’Adieu’, gecomponeerd door Servais’ leerling Arved Poorten, bracht hulde aan de overleden leden en bestuursleden van de vzw Servais. Ook de composities van Adolphe Fischer, Jules de Swert, Auguste van Biene, Joseph Hollman en Maurice Dambois vielen erg in de smaak. Bijzonder was ook dat de strijkstok die de cellist hanteerde, nog door Servais zelf gebruikt is geweest.

Met dit concert stelden Yutaka Hayashi en Yusuke Satake ook hun nieuwe cd voor, volledig gewijd aan Servais. De cd wordt verspreid in Japan, en is in Europa enkel via de vzw Servais verkrijgbaar.

Yutaka Hayashi maakte van zijn verblijf gebruik om een uitgebreid bezoek te brengen aan Villa Servais en aan den AST. In den AST verdiepte hij zich ook in de partituren van de ‘Servaiscollectie’. Hij kreeg ook de kans om in Brussel het Conservatorium en enkele instrumentenbouwers te bezoeken. Op 22 november speelde hij bovendien muziek van Servais voor de 200 leerlingen van de Japanse school in Oudergem. Tot slot was Yutaka op 25 november eregast op het ‘Verjaardagsdiner’ van de vzw Servais. Uit waardering voor alles wat hij doet voor Servais, werd hij daar uitgeroepen tot erelid van de vzw Servais.

www.servais-vzw.org

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief