Oproep aan Hallenaars om mondiale nieuwjaarsbrief te schrijven’

Oproep aan Hallenaars om mondiale nieuwjaarsbrief te schrijven’

544443_4695854187965_536815081_n
Jean-Pierre Laus.
 
Jp
 

Het gebeurt niet elke dag dat een Hallenaar de wereldpers haalt.  In The New York Times * komt Hallenaar Jean-Pierre Laus aan het woord naar aanleiding van de aanstaande opening van het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren.  Op de mondiale gesprekstafels van zondag 16 december van 11 tot 12 uur geeft Jean-Pierre Laus tekst en uitleg waarom The New York Times precies bij hem en in Halle is komen aankloppen. Hij zal dit doen onder de vorm van een onthullende nieuwjaarsbrief.
Omdat de periode van de jaarwisseling een tijd is van terugblikken en vooruitkijken nodigt Mondiaal Halle trouwens alle deelnemers aan de gesprekstafels van 16 december uit om een persoonlijke nieuwjaarsbrief te komen voorlezen.  Deze nieuwjaarsbrief met hun mondiale boodschap richten ze naar de Hallenaars en het nieuwe bestuur. 

Mondiaal Halle is tevreden met wat in 2018 werd gerealiseerd, maar kijkt vol verwachting uit naar de impact van haar acties in 2019.   Een broodnodig lokaal mondiaal beleid kwam in 2018 een stap dichterbij. Het memorandum voor een lokaal mondiaal beleid gestart begin 2018 markeert een grote stap vooruit. Vandaag denken in heel Halle - burgers, organisaties, ambtenaren, politici - mee na over hun engagement voor een lokaal mondiaal beleid. Het werk is niet af, met de start van de nieuwe bestuursperiode moeten de ambities werkelijkheid worden.  Burgers en verenigingen zijn bereid in 2019 nieuwe en belangrijke stappen te zetten inzake de lokale aanpak van de urgente mondiale uitdagingen. 

De open nieuwjaarsbrieven willen de burgers en het bestuur alvast een hart onder de riem steken voor 2019. Ook op de Facebookpagina van Mondiaal Halle kan men zijn nieuwjaarsboodschap posten. Iedereen is ook welkom om op zondag 16 december van 11 tot 12 uur te komen luisteren, Cardijnstraat 3 te Halle.  Alle mondiale nieuwjaarsbrieven - gericht aan de burgers van Halle en hun nieuwe bestuurders - kan men vanaf 16 december nalezen op www.mondiaalhalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2019
Devogeleer Emile | 16 mei 2019
Marc Sluys | 14 mei 2019
Marc Sluys | 13 mei 2019

archief