HALLE – Felix Merckx ontvangt verdiend de Jaak Deblander Prijs 2018

HALLE – Felix Merckx ontvangt verdiend de Jaak Deblander Prijs 2018

Dsc_6695_01__large_
 
Dsc_6686_02__large_
 
Dsc_6671_02__large_
 
Dsc_6677_01__large_
 
Dsc_6698_01__large_
 

 Persicoon Felix Merckx werd vandaag 7 december gehuldigt met de Jaak Deblander prijs 2018. Dit voor zijn jaren inzet als verslaggever en fotograaf in de geschreven pers en later in de virtuele verslaggeving. Felix schuwde de techniek niet. In Halle startte hij met Editie Pajot : de snelste krant van Halle. Wat vandaag gebeurde stond die nacht reeds op Editie Pajot.

Felix Merckx was/is ook een levensgenieter die graag een goed wijntje kon appreciëren, tijdens het jachtseizoen trok Felix naar zijn huisje in de Ardennen om daar eens lekker wild te gaan eten en na te genieten. De laatste tijd drinkt Felix alleen nog water voor zijn gezondheid. 

Naast de journalistiek was Felix zijn hoofdberoep in de sector van de bank. Felix begon zijn loopbaan in de bank op 1 september 1964 aan de Place Royale in Brussel. Felix werkte er in de financiële sector. Het was de tijd dat in elke café dat dicht ging, men er een bankkantoor in startte. Het omgekeerde van vandaag. 

Felix is daarna internationaal gegaan met een opdracht in Zwitserland. Wat hij daar deed was waarschijnlijk geheim : het beroemde bankgeheim!

In de jaren 60 is Felix als lokale correspondent van Het Laatste Nieuws begonnen. Zo kon hij een donkere kamer installeren en zijn hobby fotografie ten volle beleven.

“Ik heb Felix leren kennen op de persconferenties i.v.m. de inventaris van de historische stadskern van Halle. Wij kregen hiervoor de volle steun van onze lokale pers en Felix in het bijzonder. Zonder de pers hadden wij nooit de bevolking kunnen overtuigen van het belang van het lokale erfgoed. 

De eerste Jaak Deblander-prijs was voor archeoloog Dr. Rene Borremans. Hij gaf de plaats aan waar moest gezocht worden naar de ouds stadsburcht van Halle. 200 jaar had dit belangrijk gebouw onder de grond gezeten. Dan steunt de pers ons om de politiekers te helpen overtuigen om de nodige budgeten voor het archeologisch onderzoek. En het was raak. De grondvesten van de oude burcht verschenen in het daglicht van de grote put , na de afbraak van het Sint-Maria Ziekenhuis” aldus Ghislain Stass ex collega bij de bank..

De Jaak Deblander prijs voor Felix is een mooi artistiek werkje van Jan Springael: Felix De Kat is een uniek stuk vol fijne kunst en humor, precies zoals we Felix Merckx kennen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2019
Devogeleer Emile | 16 mei 2019
Marc Sluys | 14 mei 2019
Marc Sluys | 13 mei 2019

archief