Huis van het Kind in HALLE gesubsidieerd vanaf 2019!

Huis van het Kind in HALLE gesubsidieerd vanaf 2019!

Logo_halle_

Het ‘Huis van het Kind’ in Halle wordt vanaf 2019 gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Op die manier kan het Huis van Kind zich nog beter positioneren als speerpunt van het gezinsbeleid in Halle.  De subsidiëring is ook een erkenning voor de inspanningen die de partners van het samenwerkingsverband de voorbije jaren geleverd hebben.  

Samenwerkingsverband 
Het ‘Huis van het Kind’ in Halle is sinds 2014 erkend. Het is dé informatie- en ontmoetingsplaats voor gezinnen met baby’s, peuters, kleuters, kinderen en jongeren in Halle. Heel wat organisaties bundelen hiervoor de krachten en hun diensten op het vlak van gezondheid, opvoeding en ontmoeten. 

Volgende partners in Halle maken deel uit van het samenwerkingsverband: 
Kind en Gezin
Kind en Preventie VZW
VIVA-SVV
Landelijke Thuiszorg
VZW Solidariteit voor het Gezin
Artsenkring Zennevallei
CAW Halle- Vilvoorde
JAC Halle- Vilvoorde
RISO Vlaams-Brabant
AZ Sint Maria
Buurthuis Ommekaar
Kinderdagverblijf ‘De Kapoentjes’
Kinderdagverblijf ‘Sloeberbos’
Landelijke Kinderopvang
CGG Passant
CGG Ahasverus De Poort 
Arch’educ
GO! CLB De Ring Halle
Vrij CLB Halle
CM Sint Michielsbond
Stad en OCMW Halle

Door een intensieve samenwerking tussen al deze partners werden er de voorbije jaren al enkele mooie projecten rond ‘opvoeden en opgroeien’ uitgewerkt.
Sinds mei 2015 is er in Halle een fysiek ‘Huis van het Kind’. Dit is gevestigd op de Sociale Campus (Kanaalbrugstraat 5D). Ook andere partners van het ‘Huis van het Kind’ zijn er gehuisvest. Zo heeft Kind en Gezin er een consultatiebureau en je vindt er ook de spel- en ontmoetingsruimte ‘Speelwolk’. Dat is een plek waar jonge kinderen tussen 0 en 4 jaar kunnen spelen met aangepast speelgoed en waar ouders elkaar ook op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten  en bijpraten. Voorts bevindt zich in de tuin van de campus een tuttenboom, dat is een speciale boom waar kinderen, als ze daar klaar voor zijn, hun ‘tutje’ of fopspeen kunnen hangen om er zo makkelijker afscheid van te nemen. 

Het ‘Huis van het Kind’ biedt een gevarieerd aanbod van activiteiten aan voor gezinnen. Zo worden er tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ een ruim aantal workshops aangeboden  in samenwerking met verschillende welzijnsorganisaties. 

In 2015 werd het Centraal Aanmeldingsregister (CAR) voor het basisonderwijs opgestart waardoor ouders niet langer meer moeten kamperen aan de schoolpoorten om hun kinderen tijdig te kunnen inschrijven. 

Sinds 2016 is er een digitaal loket ‘kinderopvang’. Via één enkele registratie zijn ouders meteen ingeschreven voor alle voorzieningen waar ze interesse voor hebben. Op het moment dat er een plaats vrij komt in een kinderdagverblijf worden de ouders onmiddellijk gecontacteerd. 

De kinderopvang ‘Goudvinkje’, goed voor 18 plaatsen, kon gerealiseerd worden dankzij een samenwerking tussen de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei, Landelijke kinderopvang en OCMW Halle.

Dit jaar kreeg de stad Halle het label ‘Kindvriendelijke Stad’. Aan het behalen van dit label ging een traject vooraf waarbij participatie van kinderen en jongeren centraal stond. 

Samenwerking met andere Huizen van het Kind
Het ‘Huis van het Kind’ in Halle stemt het aanbod ook af op dat van de ‘huizen’ in de omliggende gemeenten. De ‘Luierkast’ is zo’n project dat gerealiseerd werd in meerdere gemeenten. De actie in Halle is alvast een succes geworden want op nauwelijks een jaar tijd werden bijna 5.000 luiers ingezameld voor kwetsbare gezinnen met kinderen. 

Subsidies voor Huis van het Kind Halle
Voor de Vlaamse overheid zijn de ‘Huizen van het Kind’ broodnodig om een lokaal en coherent gezinsbeleid te voeren. Daarom lanceerde minister van Welzijn en Gezin Jo Vandeuren een subsidieoproep. Een uitnodiging waar de stad graag op intekende. Met succes want Halle krijgt voor de werking van 2019 zo’n 15.500 euro subsidie. Een bedrag dat het ‘Huis van het Kind’ zal gebruiken voor de verdere uitbouw van het samenwerkingsverband. Het Huis hoopt op die manier nog beter tegemoet te kunnen komen aan de noden van de Halse gezinnen met kinderen. 

Info: jeugd en onderwijs | kindbeleid@halle.be| T 02 365 97 13 | www.huisvanhetkindhalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 jun 2019
Roger Swalens | 26 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 jun 2019
Devogeleer Emile | 26 jun 2019
Roger Swalens | 25 jun 2019
Devogeleer Emile | 25 jun 2019
Olaf Feldberg | 24 jun 2019

archief