HALLE – De Halse horeca is niet te spreken over het stadsbestuur

HALLE – De Halse horeca is niet te spreken over het stadsbestuur

Halse_horeca__large_
 
Dsc_2286__large_
Het buurtrestaurant Nieuwenbos in Dilbeek 3 km verwijderd van het centrum en de plaatselijke horeca
 

 De Halse horeca is niet tevreden de manier van werken van het stadsbestuur en de concurrentie van het buurtrestaurant. “De laatste tijd worden er in Halle veel te vaak beslissingen genomen zonder om te kijken naar de plaatselijke horeca, zonder dat zij er bij betrokken worden. Iedereen kan merken dat op deze manier de horeca in Halle kapot aan het gaan is. Omdat dit op deze manier niet verder kan” aldus een van de horeca uitbaters.

Een twintigtal uitbaters hebben zich verenigd in ‘Halle voor Horeca’ dat ondertussen steun heeft gekregen vanuit Horeca Vlaanderen.

Deze onvrede is begonnen vorig jaar toen het pand 1500 uitpakte met een popup-café. Voor heel wat uitbaters was dit een vorm van oneerlijke concurrentie. Dit jaar was er het Pand 356 in het oude Belgacomgebouw, en het openen van het buurtrestaurant in ‘t Vondel, waar iedereen voor 9 euro een dagmenu kan gaan eten.

Zowel het Pand als het buurtrestaurant zijn gesubsidieerde projecten, dat aan dumpingprijzen kan werken waar de gewone horeca niet kan meespelen. Een buurtrestaurant met democratische prijzen moet zeker kunnen voor bepaalde doelgroepen, maar mag niet ten koste gaan van de plaatselijke horeca. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto & Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 22 mrt 2020
Marc Sluys | 17 mrt 2020
Marc Sluys | 17 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020

archief