HALLE – Graankaai en parking Willamekaai voorlopig dicht door bouw nieuwe voetgangersbrug

C21

HALLE – Graankaai en parking Willamekaai voorlopig dicht door bouw nieuwe voetgangersbrug

Dsc_3562__large_
 
Dsc_3525__large_
 

De Vlaamse Waterweg start maandag met de voorbereidende werken voor de aanleg van de voetgangersbrug over het kanaal. Daardoor zijn de Graankaai en de parking aan de Willamekaai voorlopig afgesloten voor het verkeer. Omdat binnenkort ook gestart wordt met de bouw van de Zuidbrug en de Zennebrug, lanceert Halle de website hallemaalbruggen.be

De nieuwe voetgangersbrug, die de Sint-Annabrug zal heten, zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat, vroeger beter bekend als het ‘waggelbruggetje’. Door deze nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers rechtstreeks de oversteek maken van het station naar het centrum.

Flinke tijdswinst voor voetgangers en fietsers

De nieuwe brug zal een mooie tijdswinst opleveren voor fietsers en voetgangers die van de stationsomgeving naar het centrum van de stad willen. Zij moeten niet langer een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug. Dit zal ongetwijfeld meer mensen aanmoedigen om met het openbaar vervoer naar Halle te komen. Het bus- en treinstation worden met de voetgangersbrug als het ware dichter bij het centrum gebracht. Ook zal de voetgangersbrug meer inwoners overtuigen om minder vaak de wagen te gebruiken voor korte verplaatsingen tussen de Sint-Rochuswijk en het centrum van de stad.

Start oeverwerken

Vanaf 7 januari 2019 starten de oeverwerken langs de Willamekaai en de Graankaai. Die werken zullen ruim een jaar duren, pas daarna kan de eigenlijke bouw van de brug starten.

  • Willamekaai

Vanaf 7 januari wordt de parking aan de voormalige zeepfabriek Klaar tijdelijk gesloten, de Willamekaai zal in de toekomst immers een bochtje maken opdat de voetgangersbrug de nodige ruimte krijgt om te landen op de Willamekaai. Eenmaal de weg hertekend is, wordt de parking opnieuw opengesteld en kan er gestart worden met de effectieve oeverwerken.

Tijdens de werken zal het autoverkeer meestal gebruik kunnen maken van de  Willamekaai. Enkel van maandag 28 tot en met woensdag 30 januari zal de Willamekaai gesloten zijn voor alle verkeer. Tijdens deze drie dagen wordt de bestaande weg aangesloten op de nieuwe omleidingsweg.

  • Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding voorzien via de Slingerweg, de Leide en de Dijkstraat.

  • Auto’s kunnen het best omrijden via de Sasbrug, de Nederhembrug, de Vandenpeereboomstraat en de Bospoortbrug.

    Graankaai

Van 7 tot met 24 januari worden er voorbereidende werken uitgevoerd langs de Graankaai, gedurende deze periode is de Graankaai afgesloten voor alle verkeer.

  • Fietsers en voetgangers kunnen het best gebruik maken van de Willamekaai.

  • Voor de auto’s is er een omleiding voorzien via de Vandenpeereboomstraat. 

Aansluitend worden ook hier oeverwerken uitgevoerd en worden de funderingspalen geplaatst. Deze werken duren tot half april. Tijdens deze werken blijft de Graankaai afgesloten voor het autoverkeer, fietsers en voetgangers kunnen echter wel voorbij de werken.

Deze data zijn onder voorbehoud. Weersomstandigheden of onvoorziene problemen kunnen ervoor zorgen dat de planning eventueel moet worden bijgestuurd.

Hallemaalbruggen.be

Naast de Sint-Annabrug start de Vlaamse Waterweg binnenkort ook met de bouw van de Zuidbrug en de stad Halle met de bouw van een nieuwe Zennebrug. Deze werken zijn één van de grootste die al uitgevoerd zijn in de stad en zullen ook een grote impact hebben op de mobiliteit. Om jullie zo goed mogelijk te informeren, lanceert de stad de website www.hallemaalbruggen.be.

Op deze website ontdek je hoe deze bruggen de mobiliteit zullen verbeteren. Van zodra de werken starten aan de Zennebrug en de Zuidbrug, geven we ook een overzicht van welke omleidingen je tijdens de werken het best kan volgen en hoe de handelaars bereikbaar blijven.

Info:


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief