Don Bosco Halle verleidt met pensen en bier

Don Bosco Halle verleidt met pensen en bier

Dsc_9613_01__large_
 
Don_bosco_pensenkermis_editie_pajot_januari_2019
 

Volgend weekend staat Don Bosco Halle helemaal in het teken van de pens en van het (bijpassend) bier. Op zaterdag en zondag vindt er immers de 56ste pensenkermis plaats. Dat eetfestijn is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Maar ook tot een massa-evenement. “Na meer dan een halve eeuw organiseren weten we perfect hoe we op twee dagen op een vlotte manier 8500 bezoekers kunnen bedienen”, zegt pedagogisch directeur Wim Verdeyen. De hulp van 400 personeelsleden, 700 leerlingen en een gedetailleerd draaiboek zijn daarbij onontbeerlijk.

De bestaansreden van de pensenkermis is na 56 jaar nog steeds dezelfde als bij het begin. De opbrengsten ervan zijn broodnodig voor de infrastructuur en de goede werking van de hele campus. Ze worden verdeeld onder het Technisch Instituut zelf maar ook onder het Buitengewoon Secundair Onderwijs, de Basisscholen, het Centrum Leren en Werken en het dagcentrum De Wip. Met het geld worden verbouwings-, renovatie- en nieuwbouwprojecten mede gefinancierd, o.m. de verbouwing van het voormalige klooster tot leslokalen. Ook de aankoop van didactisch materiaal wordt ermee bekostigd.

 

Om tot zo een mooi resultaat te komen worden op twee dagen tijd, verovershiften, onder meer 700 kg pensen, 1800 kipfilets, 320 kg ossentong, 2400 kg friet en 14000 tombolalotjes aan de man gebracht. De school maakt er een punt van om voor een aantrekkelijke tombola te zorgen. De leerlingen worden eveneens extra gemotiveerd met een tombola om zoveel mogelijk eetkaartjes in voorverkoop te verkopen of te komen helpen tijdens de pensenkermis. Zij maken kans op laptops, rockboxes, powerbanks, printers, I-Pads, hoofdtelefoons, gamestoelen en -hoofdtelefoons, enz…

 

Pensenbier en dweilorkest

Vorig jaar trok Don Bosco Halle resoluut de kaart van 2 themabieren.

De omvorming van cocktailbar in de polyvalente zaal tot (streek)bierencafé sloeg aan. “We breiden opnieuw uit met een bescheiden winterhappening. We zetten vuurkorven op onze speelplaats en een dweilorkest zorgt voor de plezante noot op zaterdag. Brouwerij Het Anker uit Mechelen zet een gezellige stand op met Gouden Carolus en andere specialiteiten”, vult pedagogisch directeur Wim Verdeyen aan.
In de eetzaal kunnen de bezoekers opnieuw voor het pensenbier dat werd gebrouwen i.s.m. Raymond De Saegher van brouwerij 4Pajot uit Vlezenbeek.

 

INFO 56ste Pensenkermis Don Bosco Halle

Zaterdag 19 (17 tot 22 uur) en zondag 20 januari (11.30 tot 21 uur) . Don Bosco Halle TI Lenniksesteenweg 2 , 1500 Halle

Ruime parking op de speelplaatsen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 jun 2019
Roger Swalens | 26 jun 2019
Roger Swalens | 26 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 26 jun 2019
Roger Swalens | 25 jun 2019
Devogeleer Emile | 25 jun 2019
Olaf Feldberg | 24 jun 2019

archief