NEOS Halle komt met vernieuwd bestuur en interessant programma 2019 naar buiten

NEOS Halle komt met vernieuwd bestuur en interessant programma 2019 naar buiten

Dsc_0514_01__large_
 
Voorzitter_erna_deleeuw
 

 NEOS Halle (Netwerk van ondernemende senioren) kwam op de eerste bestuursvergadering van 2019 niet alleen met een interessant programma voor 2019, maar ook met een nieuw bestuur.

Statutair moet er om de vier jaar gestemd worden voor een nieuw bestuur dat eind november gebeurde. Aangezien voorzitter Freddy Decamps zijn mandaat van twee maal vier jaar er op zat, moest er ook een nieuwe voorzitter gekozen worden voor de volgende vier jaar. Erna Deleeuw zal het bestuur leiden als nieuwe voorzitter.

Maar NEOS Halle kwam ook met een mooi jaarprogramma voor 2019 waarbij voor ondernemende senioren interessante dingen te beleven vallen, en aangezien NEOS Halle vooral de klemtoon legt op voordrachten, reizen en concerten werd hun nieuw jaarprogramma in die optiek samengesteld.

Het voorjaar zal ook een beetje in het teken van de Vlaamse taal staan zo komt Mw Carine Caljon op de Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 22 januari om 14u00 in hotel Alsput, ludieke TAALkronkels brengen.

In maart zal professor Magda Devos een regenboog van Vlaamse dialecten tonen en in april gaat Brigitte Raskin vertellen, hoe die taalgrens ons met Wallonië niet alleen verbindt maar ook scheidt.

Op dinsdag 21 mei komt professor JP Van Bendegem uitleggen 'Waarom we ons soms vergissen'.

Na de verlofmaanden mag NEOS-HALLE Lieven Debrouwer ontvangen in de raadzaal van het stadhuis met zijn “Parfum...een passie”.

Het najaar heeft ook twee heel interessante voordrachten in het petto:

In oktober “Achter de schermen van het Vaticaan”, door Dr. Tom Zwaenepoel, en in november, ondertussen traditioneel in samenwerking met de seniorenraad in de raadzaal “ Op drift tussen Alaska en Siberië” met niemand minder dan poolreiziger en avonturier Dixie Dansecoer.

Trimestrieel zijn er ook uitstappen gepland: In februari wordt dat “Koolzaad en jenever in Mollem en Balegem”.

In april wordt er een bezoek gebracht aan Chardonnay Meerdael en het Afrikamuseum in Tervuren.

In juni gaat het naar Dordrecht met als doel het Biesbosch en de Kinderdijkse molens.

En in oktober is er een uitstap naar Koksyde ervaring opdoen hoe blindengeleidehonden er hun opleiding krijgen, en nadien gaat het richting Oostende nog even op city trip.

Voor de meerdaagse reis eveneens in juni is er gepland om naar Wales te reisen.

Qua concerten start men alvast in februari met Franscati Symphonic's 'Melodieën voor Miljoenen: “Leckerbissen aus Wien mit Straus und Straus” in de koningin Elizabethzal in Antwerpen.

Verder wordt het programma gevolgd van Bozar en NEOS Provinciaal. De leden worden hierover geinformeerd via de maandelijkse nieuwsbrief en/of infoflashes.

Wat zeker niet mag ontbreken op het programma is de gegidste lentewandeling in het prachtige Hallerbos, wanner het bos paars kleurt van de boshyacinten.

NEOS-HALLE telt momenteel een 80 tal leden, en nieuwe leden zijn nog altijd welkom.

Het volledige programma en info vindt je op www.neosvzw.be/halle


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2019
Devogeleer Emile
foto's © Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 11 okt 2019
Devogeleer Emile | 09 okt 2019

archief