HALLE– Mensen met een Kom!Pas werden verwend op Halle Schaatst

HALLE– Mensen met een Kom!Pas werden verwend op Halle Schaatst

Dsc_1074_03__large_
 
Dsc_1059_01__large_
 

 Mensen met een Kom!Pas werden verwend op Halle Schaatst met dessertjes en drankjes en mochten daarna zich gaan uitleven en genieten van enkele uurtjes schaatsen op de ijspiste. Dit ontmoetingsmoment werd georganiseerd door de Sportraad Halle en de Kom!paswerkgroep en was het een moment waarop mensen terecht konden met hun vragen bij de medewerkers van Kom!Pas.

De Kom!Pas is de kansenpas van Halle die vrijetijdsbeleving wil stimuleren bij mensen die het financieel niet breed hebben. Wie een Kom!pas heeft, krijgt 75% korting op de deelnameprijs bij de geëngageerde verenigingen.

De Kom!pas werkgroep merkt op dat vrijetijdsverenigingen zich graag willen openstellen voor kansengroepen en mensen met een Kom!pas willen stimuleren om lid te worden van hun vereniging.

Omdat het niet altijd evident is om deze doelgroep te begrijpen, te bereiken en betrokken te houden heeft de sportdienst van de Stad Halle een traject Open Sociale Sportclub begeleiding.

De Kom!pas kan aangevraagd worden door mensen die in Halle wonen en recht hebben op verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering (VT statuut). Contacteer het OCMW om een Kom!pas aan te vragen.

Nieuwe verenigingen en clubs zijn steeds welkom om zich te engageren voor de Kom!pas. Zo wordt het aanbod voor de Kom!passer breder.

Verenigingen die vragen hebben over de kosten verbonden aan dit engagement, of over het afstemmen van hun werking op de noden en wensen van de doelgroep kunnen hiermee terecht bij de Kom!paswerking en nemen contact op via info@kompashalle.be

De Kom!pas is een samenwerking van het OCMW, het stadsbestuur en welzijnspartners zoals Open Armen en Buurtwerk Halle.

Meer info over Kom!pas is te vinden op www.kompashalle.be .


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 22 jul 2019
Devogeleer Emile | 22 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 21 jul 2019
Roger Swalens | 20 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019

archief