Stad Halle krijgt 300.000 euro voor stadsvernieuwingsproject

Stad Halle krijgt 300.000 euro voor stadsvernieuwingsproject

Dsc_0004__large_
 
Dsc_9448_02__large_
 

 Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans kent aan 5 projecten, waarvan 1 van de stad Halle, subsidies toe om vernieuwende projecten op te starten om hun steden leefbaarder en duurzamer te maken. Voor Halle gaat het om een subsidie van 300.000 euro.

Jaarlijks lanceert minister Homans een thema waarrond steden en gemeenten vernieuwende initiatieven kunnen indienen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Groen en water in de stad’.

Op basis van duidelijke criteria werden vijf projecten geselecteerd door een onafhankelijke jury. Onder de laureaten bevindt zich ook Halle. De stad krijgt een subsidie van 300.000 euro voor het project ‘Zuurstof voor de Zenne’.

Zuurstof voor de Zenne’

Het project ‘Zuurstof voor de Zenne’ kadert in een breder verhaal voor de Zenne. Voor heel haar grondgebied werkt de stad aan een geïntegreerd ruimtelijk verhaal om de groenblauwe netwerken te herwaarderen. De Zenne en het kanaal worden als rode draad geïntegreerd om een Zennepad te realiseren dat aansluit op een groter geheel van wandelwegen en netwerken. In juni 2017 werd het eindrapport van een conceptsubsidie opgeleverd met daarin een toekomstvisie op het ‘Landschapspark Halle’. De toekomstvisie mikt op één stadsproject: een overkoepelende totaalvisie waarbij de omgeving van de Zenne als een langgerekt landschapspark op de kaart wordt gezet. Via dit project zal de stad op een betekenisvolle manier uitvoering geven aan elementen uit dit stadsproject.

Info: Ruimte en wonen | milieu@halle.be | T 02 365 95 10


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 aug 2019
Marc Sluys | 11 aug 2019
Marc Sluys | 09 aug 2019

archief